Har dere delt natten, er det også rett og rimelig at dere skal dele ansvaret.

 

Behovet for en angrepille kan oppstå når du minst venter det. Noen ganger svikter prevensjonen, andre ganger kan uventede situasjoner oppstå slik at man ikke har mulighet eller rett og slett glemmer å beskytte seg. Uhell kan skje, men uansett hvilken situasjon det er snakk om er dere to om det, og da burde ansvaret deles.

Det finnes mange situasjoner der man deler opplevelser med andre. Man kan for eksempel dele en kveld på restaurant, en konsertopplevelse eller en reise til varmere strøk. I disse situasjonene er det sjelden noen tvil om at man også deler kostnadene av opplevelsen – man har jo tross alt gjort det sammen. Allikevel finnes det tilfeller der det å dele kostnaden av en felles opplevelse ikke skjer like naturlig, og da kan det være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem.

Har du spørsmål om angrepillen? Klikk her!


Ingen grunn til panikk
Selv om prevensjonen du benytter skulle svikte, er det ikke sikkert at du blir gravid. Det kan imidlertid være lurt å ta noen grep for å minske sjansene for en uønsket graviditet.

 

Snakk om det

Kommunikasjon er alfa omega og nøkkelen til en god opplevelse – spesielt i intime situasjoner hvor man ikke nødvendigvis kjenner hverandre så godt fra før av. Det kan kanskje virke vanskelig der og da, men vær ærlig med sexpartneren din. Fortell ham at du ønsker å dele på ansvaret, og dermed også kostnadene knyttet til det.

Selv om det er urettferdig at det er du som må ta det opp, er det enda verre om du må ta kostnaden alene. Vipps gjør det litt enklere.

Lurer du på hvordan du kan unngå prevensjonsuhell? Klikk her!

 

ellaOne® er et reseptfritt legemiddel som inneholder ulipristalacetat.  Brukes til å unngå graviditet etter ubeskyttet samleie eller dersom prevensjons-metode har sviktet. Skal ikke brukes regelmessig. ellaOne kan virke mindre effektivt hvis du har brukt visse andre legemidler i løpet av de siste 4 ukene. Det gjelder særlig legemidler brukt i behandling av epilepsi, tuberkulose, HIV-infeksjon eller plantebaserte legemidler som inneholder Johannes urt. Hvis du bruker disse legemidlene eller hvis du har forsinket menstruasjon eller andre tegn på graviditet, har alvorlig astma eller alvorlig leversykdom må du rådføre deg med lege. Les pakningsvedlegget før bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *