Dette er middagstipset for deg som både vil spise sunt og godt!

Torsk er en smakfull hvitfisk rik på jod, et næringsstoff som mange i Norge ikke får i seg tilstrekkelig av. Adekvat inntak av jod er spesielt viktig for gravide kvinner og bidrar til barns normale vekst. Torsk kan derfor med fordel inngå i kostholdet.

Jod er spesielt viktig for normal kognitiv funksjon og normal energiomsetning, i tillegg til normal funksjon av nervesystemet.

Denne middagen er både næringsrik og smakfull, og du kan gjerne bruke andre grønnsaksrester som du har liggende i kjøleskapet i tillegg til tomatene.

Tilberedningstid: 30-40 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

INGREDIENSER

2 porsjoner

300 g torsk

150 g små tomater

1 ss olivenolje

Salt og pepper etter ønske

 

2 porsjoner fullkornsris

2 håndfuller fersk spinat

1 ss olje

 

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 grader, og kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Ha torskefileter og tomater i en ildfast form. Ringle over olje, og salt og pepper etter ønske. Bak formen i ovnen i 10-15 minutter, gjerne med grillelement på.
  3. Stek kokt ris og finhakket spinat i olje i en varm panne, til spinaten faller litt sammen.
  4. Server stekt ris på tallerkener toppet med torsk og tomat.

 

 

NO/NYP/0419/0058

Publisert juni 6, 2019. Sist oppdatert: juni 6, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *