På tide å fokusere på immunforsvaret

På tide å fokusere på immunforsvaret
Vi nærmer oss høysesong for snørr og såre halser. Kommer du forkjølelsen i forkjøpet med tilskudd av C-vitamin, kan du nyte vinteren med overskudd.

Det klør i svelget og du kjenner deg slapp. Ikke si du brygger på noe? Selv om en vanlig forkjølelse sjelden varer mer enn en uke, passer det aldri å være syk. Dessuten er det jo dørgende kjedelig! Dessverre finnes det ikke noen vidunderkur mot virusinfeksjon i øvre luftveier, som forkjølelse jo er. Det du derimot kan gjøre, er å sørge for at kroppen har det den trenger for å beskytte seg mot inntrengere.

C-vitamin for immunforsvaret

C-vitamin spiller en viktig rolle for en rekke prosesser i kroppen. C-vitamin bidrar blant annet til normal energiomsetning og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon.


Bra for immunforsvaret

Immunforsvaret er kroppens system for å beskytte mot sykdom. I tillegg til å få i deg tilstrekkelig med C-vitamin, er fysisk aktivitet, god personlig hygiene og ikke minst et sunt kosthold viktig for opprettholdelsen av et velfungerende immunforsvar. Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye frukt og grønt, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

Stress ned

Det finnes flere studier som viser en sammenheng mellom øvre luftveisinfeksjoner og stress. Forhåpentligvis er det god nok motivasjon til å droppe kveldsjobbingen i høst. For å takle stress bedre, er det også viktig å lytte til kroppen og ta tak i problemene som utløser stress. Sørg også for å få nok søvn. Langvarige søvnvansker kan påvirke immunforsvaret i negativ retning.

En om dagen er nok

Selv om ikke C-vitamin kan kurere forkjølelse, er det ingen tvil om at det er bra på mange måter. Dropp derfor hestekuren, og sørg i stedet for å få i deg dagsbehovet med C-vitamin. Nyper, solbær, paprika og grønnkål og en rekke urter er eksempler på gode C-vitaminkilder.

Er du usikker på om du får i deg nok, kan et kosttilskudd være til god hjelp. Nycoplus fører forfriskende varianter med for eksempel sitron– og appelsinsmak. Eller hva med å starte dagen med et glass Nycoplus C-vitamin med velsmakende solbær? Kosttilskuddet løses opp i vann og inneholder hverken gluten, sitrus, laktose, gelatin eller andre animalske ingredienser.

Kosttilskuddet er gode kilder til C-vitaminer.

Kilder: NHI, Helsedirektoratet
Foto: Scanpix

NO/NYP/0618/0050

Publisert november 13, 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *