Hostetabletter virker like godt

Men den gode, gamle hostesaften er fortsatt tilgjengelig.

Mange har barndomsminner om mirakelkuren foreldrene kom med om natten når vi var forkjølet og plagsom hoste holdt en våken. Etter en skje med dundersaft stilnet hosten, og søvnen senket seg endelig.

Hostedempende medisiner er fortsatt like aktuelt når du er forkjølet, men de kommer i en litt mer anvendelig drakt. Når du bruker Noskapin trenger du nemlig ikke å søle med hostesaft, men kan i stedet ta hostetabletter når tørrhosten blir plagsom.

 

PLAGSOM TØRRHOSTE

Når du ikke hoster opp slim, men har en irriterende hoste, kalles det tørrhoste. Tørrhoste er en såkalt uproduktiv hoste, hvor det ikke kommer slim opp med hosten.  Du kan derfor dempe hosten med hostestillende medikamenter.

Det kan ofte være svært plagsomt med tørrhoste. Hosten kan holde deg våken om natten, for har du først begynt å hoste, kan det være veldig vanskelig å slutte. Derfor er det godt å vite at det finnes produkter som kan dempe hosten.

 

ENKLERE Å BRUKE

Fra barndommen husker vi godt hostesaften som ble servert fra en skje. I dag er det i mange tilfeller enklere å ta en liten pille enn å hente frem flasken med hostesaft.

Når du er på jobb er det ofte enklere å svelge en pille, enn å måle opp hostesaft.  Da slipper du å ha med måleskje.

Om natten er det lett å ha hostetabletten og et glass vann på nattbordet i tilfelle hosten melder seg. Da kan du enkelt svelge hostetabletten uten å måtte skru på lyset for å måle opp hostesaft, noe som kan bety mindre søl..

 

HOSTESAFTEN FINNES FREMDELES

I noen tilfeller er det enklere med hostesaft enn hostetabletter. Når halsen er sår og vond er mikstur mer behagelig å svelge, og for barn er det enklere med flytende medisiner.

Da er det fint at det reseptfrie legemiddelet Noskapin finnes både som hostetabletter og hostesaft, for barn og voksne. Da kan du velge hostetabletter når det er mest praktisk, og hostesaft når halsen er sår og vond. Tablettene og hostesaften inneholder samme virkestoff, og gir den samme effektive hjelpen mot tørrhoste.

Du kan også prøve sugetabletten Dekadin Hoste, som lindrer hosten og forkjølelsessymptomene.

Vil du vite mer om hostesaft? Les mer her.

 

Referanser:

Norsk helseinformatikk, hoste veiviser (cited: 06.12.16)

Pakningsvedlegg Noskapin 

ID nummer: NO/VAR/1216/0009

Publisert april 1, 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte produkter

Nycomed

Granon

200 mg - 20 brusetabletter

Brusetabletter

Nycomed

Granon

600 mg - 20 brusetabletter

Brusetabletter

Nycomed

Noskapin

50 mg - 20 tabletter

Hostetabletter

Nycomed

Noskapin

50 mg - 50 tabletter

Hostetabletter