For deg som sliter med halsbrann kan en feriereise være ekstra ille. Det er flere årsaker til dette.

Flere årsaker

1: Selv om det er ferie, trenger du ikke å spise grillet kjøtt, stekte poteter og avslutte med et glass vin til hvert måltid. Husk at det du spiser kan gjøre halsbrannen verre, så følg med på hva som utløser plagene hos deg.

2: Plagene kan bli verre når du ligger. Selv om du gjerne vil ligge rett ut på solsengen i ferien kan det derfor lønne seg å heve hodeenden et hakk eller gå en tur etter lunsj.

3: Endringer i din daglige rutine kan gjøre plagene verre. Prøv å holde deg til noenlunde samme kosthold og spis til samme klokkeslett. Unngå også å spise hovedmåltidet bare noen timer før du skal legge deg – slik vi ofte gjør på ferie.

4: Drikker du alkohol på kvelden? Prøv å unngå alkohol de siste timene før du legger deg. Røyking kan også gi halsbrann, så ikke gi opp de sunne vanene dine selv om det er ferie.

SOMAC Control får du kjøpt på apotek

Løsningen

Dersom du bare får halsbrann en sjelden gang, er løsningen å unngå livsstilen som gir deg plager. Du kan også ta syrenøytraliserende midler før å løse problemet der og da.

Ferien er ofte nøye planlagt, mens vi har spinket og spart i månedsvis. Så hvorfor kaste bort den dyrbare tiden på å ha vondt? Sørg heller for å gjøre noe med årsaken til problemet, så kan du nyte ferie og sol helt uten smerter.

 

 

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer (f.eks. halsbrann, sure oppstøt) hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol. Dette legemiddelet gir nødvendigvis ikke umiddelbar lindring. Bør ikke brukes dersom du er gravid eller ammer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Referanser:

Pakningsvedlegg SOMAC Control®

Norsk helseinformatikk, brystbrannsykdom (cited: 14.12.16) 

Helsenorge, halsbrann og sure oppstøt (cited: 14.12.16)

 

Id nummer: NO/PANTO/1216/0010

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *