Er du plaget bør du spørre lege eller søke råd og veiledning på apoteket.

HVORFOR HALSBRANN?

Mellom spiserøret og magen sitter en lukkemuskel. Denne «ventilen» skal sørge for at det sure mageinnholdet ikke kommer opp i spiserøret. Når denne muskelen ikke fungerer som den skal, kan det sure mageinnholdet komme opp i halsen og gjøre den irritert. Dette kaller vi halsbrann.

 

KAN PÅVIRKE OMGIVELSENE

Halsbrann er nødvendigvis ikke kun en privatsak, hvis plagene går ut over det sosiale samværet med både venner og familie. Mange av de som lider kan ha en tendens til å unngå hyggelige aktiviteter som å nyte sin favorittmat og gå ut og spise med gode venner.

 

TA TAK

Hvis du velger å ikke ta tak i din halsbrann, kan også dette påvirke omgivelsene dine. Halsbrann og sure oppstøt kan gi andre komplikasjoner. Stadige plager kan føre til betennelse i spiserøret. Dette er smertefullt og kan gjøre det vanskelig å svelge. Får dette lov til å utvikle seg, kan det oppstå sår og arrdannelse.

 

ENKEL LINDRING

SOMAC Control® er et effektivt reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer. Legemidlet hemmer produksjonen av syre i magen, og én tablett virker i opptil 24 timer. Tidligere har denne typen legemiddel kun vært å få på resept, men nå kan du kjøpe SOMAC Control® reseptfritt på apoteket. Les mer om legemiddelet

 

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer (f.eks. halsbrann, sure oppstøt) hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol. Dette legemiddelet gir nødvendigvis ikke umiddelbar lindring. Bør ikke brukes dersom du er gravid eller ammer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Referanser:

Norsk helseinformatikk, syreplager (cited: 14.12.16) 

Id nummer: NO/PANTO/1216/0010