Mindre energi gir mindre lyst. Trodde du hyppige anfall av halsbrannanfall var en filleting? Vel, da må du tro om igjen.

Halsbrann er ikke bare plagsomt – den kan ødelegge sexlivet, har en svensk forsker funnet ut. Kanskje du er en av mange nordmenn som har veldig lyst, men som rett og slett ikke orker?

Mange personer som sliter med hyppige halsbrannplager kan være mindre opplagt, ha mindre energi samt plages av intense smerter i brystet. Da er det kanskje ikke så rart at noen snur seg og sovner, når partneren kanskje har lagt helt andre planer.

Det er verd å merke seg at halsbrann ofte forverres i horisontal stilling, fordi press på mellomgulvet kan føre til lekkasje mellom magen og spiserøret.

 

HVA SOM SKJER

Mellom spiserøret og magen sitter en lukkemuskel. Denne «ventilen» skal sørge for at det sure mageinnholdet ikke kommer opp i spiserøret. Når denne muskelen ikke fungerer som den skal, kan det sure mageinnholdet komme opp i halsen. Dette kaller vi refluks.

Mange nordmenn sliter med halsbrann som stadig vender tilbake. Denne tilstanden kan gå på livskvaliteten løs, og symptomene kan bli verre når vi ligger i sengen.

 

MINDRE LYST

Forskningsresultater tyder på at halsbrann er et større problem enn mange av oss er klar over. En svensk undersøkelse blant 136 arbeidstakere viste at de med halsbrann i snitt mistet 10,5 arbeidstimer ukentlig. Hovedårsaken var redusert produktivitet.

 

VARIG LINDRING

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer som hemmer produksjon av magesyre. I motsetning til andre behandlingsformer, som syrehemmende midler og skumbarrieremidler, virker SOMAC Control opptil et døgn med bare en tablett. Da kan du legge deg med din kjære uten å være redd for at halsbrann skal ødelegge øyeblikket.

 

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer (f.eks. halsbrann, sure oppstøt) hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol. Dette legemiddelet gir nødvendigvis ikke umiddelbar lindring. Bør ikke brukes dersom du er gravid eller ammer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Referanse:

http://www.dinside.no/okonomi/reflukssykdommen—en-historie-om-sovn-sex-og-lidelse/62562327

Ingela Wiklund. Review of the Quality of Life and Burden of Illness in Gastroesophageal Reflux Disease Digestive Diseases 2004;22:108–114 Dig Dis 2004;22:108–114

Id nummer: NO/PANTO/1216/0010

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *