Halsbrann kan forekomme når du har lagt deg, fordi magesyren kommer opp i spiserøret når du ligger. Hvis du har gjentatte plager bør du ta grep.

Det finnes reseptfrie medisiner som hjelper gjennom hele døgnet og som kan gi lindring av halsbrann som opptrer om natten.

 

HVORFOR HALSBRANN?

Hvis lukkemuskelen mellom magen og spiserøret ikke fungerer optimalt, vil det sure mageinnholdet komme opp i spiserøret. Dette kan oppleves som svært ubehagelig og smertefullt, fordi magesyren er irriterende. Når du ligger kan situasjonen forverres, og det kan påvirke søvnen.

Symptomene varierer. Det kan være en brennende, ubehagelig følelse eller smerte i brystet /øvre del av mage.

 

LØSNINGEN KAN VÆRE ENKEL

Halsbrann forbindes ofte med feil kosthold, noe som er en sannhet med modifikasjoner. Selvfølgelig er det lurt å tenke over hva du spiser og drikker, men det er ikke sikkert at endrede kostvaner alene vil fjerne problemet og gjøre deg symptomfri. Det finnes effektiv hjelp mot halsbrannplagene.

Løsningen ligger i å redusere syrenivået i magen. Magen produserer syre kontinuerlig, men ved å blokkere protonpumpene reduseres syrenivået i magen. SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer og er et slikt syrehemmende produkt.

 

FULLSTENDIG LINDRING

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel som inneholder pantoprazol og som hemmer syreproduksjonen i magen. Fås kjøpt på apoteket. Ta en tablett før et måltid til samme tid hver dag, og halsbrannen kan være lindret etter få dager. En tablett virker i opptil 24 timer, slik at du kan få tilbake nattesøvnen. Halsbrann er ikke nødvendigvis farlig, men kan det føre til alvorlige lidelser, som innsnevring og betennelse på spiserøret. Derfor er det viktig at du gjør noe med dine plager.

 

EFFEKTIVT

Livskvaliteten din trenger ikke å bli redusert. SOMAC Control® virker både dag og natt, og kan hindre halsbrann, også på natten.

TIPS

Det kan være en idé og heve hodegjerde på sengen. Legg noen bøker under bena på sengen.

Halsbrann er vanligere en du tror. Les mer her!

 

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer (f.eks. halsbrann, sure oppstøt) hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol. Dette legemiddelet gir nødvendigvis ikke umiddelbar lindring. Bør ikke brukes dersom du er gravid eller ammer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Referanser:

Norsk helseinformatikk, brystbrannsykdom (cited: 14.12.16) 

Helsenorge, halsbrann og sure oppstøt (cited: 14.12.16)

 

Id nummer: NO/PANTO/1216/0010

One response to “Gjør halsbrann deg søvnløs?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *