Gjør halsbrann deg søvnløs?

Halsbrann kan forekomme når du har lagt deg, fordi magesyren kommer opp i spiserøret når du ligger. Hvis du har gjentatte plager bør du ta grep.

Det finnes reseptfrie medisiner som hjelper deg gjennom døgnet og som kan gi lindring av halsbrann som oppleves om natten.

 

HVORFOR HALSBRANN?

Hvis lukkemuskelen mellom magen og spiserøret ikke fungerer slik den skal, vil det sure mageinnholdet fra magesekken komme opp i spiserøret. Dette kan oppleves som svært ubehagelig og smertefullt, fordi magesyren er irriterende. Når du ligger kan situasjonen forverres, og det kan påvirke søvnen din.1)

Symptomene varierer. Det kan være en brennende, ubehagelig følelse eller smerte i brystet og/eller øvre del av magen.

 

HJELP Å FÅ

Halsbrann forbindes ofte med feil kosthold, noe som er en sannhet med modifikasjoner. Selvfølgelig er det lurt å tenke over hva du spiser og drikker, men det er ikke sikkert at endrede kostvaner alene vil fjerne problemet og gjøre deg symptomfri. Men det finnes effektiv hjelp mot halsbrannplagene.
Løsningen ligger i å redusere syrenivået i magen. Magen produserer syre kontinuerlig, men ved å blokkere protonpumpene reduseres syrenivået i magen.2)

TIPS

Det kan være en idé og heve hodegjerdet på sengen. Legg noen bøker under bena på sengen.1)

Videre kan det også være lurt å besøke apotek for å be om hjelp. De kan tilby forskjellig behandlingsformer avhengig av grad av plager.

Halsbrann er vanligere en du tror. Les mer her!

 

Referanser:
1. https://www.helsenett.no/184-sykdommer/mage-tarm/mage-tarm/1577-halsbrann-sure-oppstot.html
2. https://helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/halsbrann

Id nummer: NO/PANTO/0518/0010

Publisert august 27, 2017

One Response

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *