Undersøkelser viser at halsbrann er svært alminnelig. Hele én av tre opplever å ha halsbrann, og EN av FIRE har plager som stadig kommer tilbake.

SMERTEFULLT

For enkelte oppleves halsbrann «bare» ubehagelig, men andre kan oppleve det som svært smertefullt.

Mange føler at det går ut over livskvaliteten. Noen blir hjemme fra jobb, og andre opplever at det påvirker sexlysten. Halsbrann og sure oppstøt kan også gi dårlig ånde. Hos noen kan tilstanden vare en dag og bli langvarig og utmattende. Har du moderate plager som kommer tilbake bør du være ekstra påpasselig med å ta halsbrannen på alvor.

En undersøkelse som Takeda har gjort blant 30.000 personer i Europa viser at halsbrann oppleves som et stort problem. Se bare på disse tallene:

  • 44 prosent sier at halsbrann påvirker deres livskvalitet
  • Gjennomsnittlig har de hatt halsbrann i seks til syv år
  • En av tre voksne opplever halsbrann
  • En av fire lider av tilbakevendende halsbrann
  • Majoriteten har smerter i flere timer hver dag
  • Fire av fem har ikke vært hos lege

 

FULLSTENDIG LINDRING

Når lukkemuskelen mellom magen og spiserøret ikke er helt tett, kan vi få surt mageinnhold opp i spiserøret. Da kan du få halsbrann, spiserøret tåler ikke et surt miljø slik magesekken gjør. Det finnes flere ting du kan gjøre med dette.

Syrenøytraliserende produkter gir rask effekt, men gjør ingenting med årsaken til problemet. Ønsker du å gjøre noe med årsaken, kan du prøve SOMAC Control® et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer som hemmer selve syreproduksjonen. SOMAC Control® har ikke umiddelbar effekt. Du kan kombinere behandlingen med et syrenøytraliserende produkt ved oppstart eller ved behov – for å få raskere effekt.

Du trenger kun å ta en SOMAC Control tablett i døgnet. Ta tabletten før et måltid, til samme tidspunkt hver dag.

 

EN SYKDOM

Mange forbinder halsbrann med en usunn livsstil. Men det er en sannhet med modifikasjoner. Ofte er det lukkemuskelen som ikke fungerer optimalt, og hos enkelte kan dette forverres ved inntak av mat og drikke. For mange er dette ikke bare en plage, men en sykdom.

Slik takler du smertene.

 

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer (f.eks. halsbrann, sure oppstøt) hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol. Dette legemiddelet gir nødvendigvis ikke umiddelbar lindring. Bør ikke brukes dersom du er gravid eller ammer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

 

Referanser:

Brystbrannsykdom Norsk helseinformatikk (cited 14.12.16)

Legemiddelhåndboka, antacida (cited 14.12.16)

Helsenorge, halsbrann og sure oppstøt (cited: 14.12.16)

Pakningsvedlegg SOMAC Control®

Id nummer: NO/PANTO/1216/0010

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *