Opplever du halsbrann på jobben?

Når halsbrannen brenner i brystet, er det ikke enkelt å konsentrere seg om det man skal. Hjelpen er ikke nødvendigvis langt unna.

Mange blir kvalm og uvel av halsbrann.  Reflukssykdom kan føre til generell uvelhet og da er det ikke rart at flere velger å bli hjemme fra jobb når de får et anfall av halsbrann, eller at de kjenner at produktiviteten går ned når de har kommet seg på jobb.

 MISTER ARBEIDSTIMER

Undersøkelser viser at halsbrannplager påvirker folks arbeidssituasjon. Hvor mye arbeidstid de mistet, var knyttet til hvor sterk halsbrann de hadde. Selv de med mild halsbrann hadde nedsatt produktivitet når de var på jobb.1)

I tillegg opplever noen halsbrann som smertefullt. Da kan det være vanskelig å komme seg på jobb.

FINN EN GOD LØSNING

For å unngå å skape problemer for arbeidsgiver og kolleger, bør du prøve å finne en god løsning på dine halsbrannproblemer. Tar du ikke tak i din halsbrann kan det på sikt føre til mer alvorlige sykdommer.2)

Det finnes forskjellig type behandling, avhengig av hvor plaget du er. Oppsøk ditt nærmeste apotek og be de om hjelp. De har mye kunnskap og kompetanse om halsbrann. Er de usikker sender de deg videre til lege.

 

 

Referanser:

1. P.Wahlquist, J.Carlsson, N-O Stålhammar et al. Validity of a Work Productivity and Activity Impairment Questionnaire for Patients with Symptoms of Gastro-Esophageal Reflux Disease (WPAI-GERD)—Results from a Cross-Sectional Study. Value in health; 2002; 5:2;106-113

2. https://www.helsenett.no/184-sykdommer/mage-tarm/mage-tarm/1577-halsbrann-sure-oppstot.html

Foto: Shutterstock

ID: NO/PANTO/0518/0010

 

Publisert august 14, 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *