Grønn og rød chili

Trodde du det var maten som ga deg halsbrann? Det stemmer ikke helt.

Mange skylder på seg selv når det gjør vondt i brystet etter middagen. Visse typer mat, som fet og krydret kost, kan riktignok utløse halsbrann. Men halsbrann er faktisk et symptom ikke først og fremst et livsstilsproblem.

Derfor er det ikke sikkert at et annerledes kosthold vil kurere plagene dine helt.

 

DETTE ER GRUNNEN

En av årsakene til halsbrannplager er at lukkemuskelen mellom magen og spiserøret ikke fungerer optimalt. Lukkemuskelens funksjon er å hindre tilbake strøm (refluks) av det sure mageinnholdet. Det er ikke for mye syre som er problemet, men at magesyren er på feil sted (i spiserøret)

Halsbrann er ikke bare ubehagelig, det kan i tillegg være skadelig. Ubehandlet kan reflukssykdom en sjelden gang gi alvorlige skader på spiserøret. Det sure mageinnholdet kan over tid forårsake sår, arrdannelser og innsnevring av spiserøret.

 

LANGVARIG LØSNING

Å gå over til et lettere kosthold kan redusere symptomene, men det er ikke sikkert det kurerer halsbrannplager. Ved å redusere syrenivået i magen, tar du problemet ved roten.

Får du ikke effekt i løpet av to uker, bør du kontakte legen din.

Ønsker du å lese mer om hvordan du kan bli smertefri?

 

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer (f.eks. halsbrann, sure oppstøt) hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol. Dette legemiddelet gir nødvendigvis ikke umiddelbar lindring. Bør ikke brukes dersom du er gravid eller ammer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Referanser:

Helsenorge, halsbrann og sure oppstøt (cited: 12.12.16)

Pakningsvedlegg SOMAC Control®

Norsk helseinformatikk, syreplager (cited: 13.12.16) 

 

Id nummer: : NO/PANTO/1216/0010

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *