Slik kan du lindre halsbrann

Brennende svie i brystet? Uansett kosthold og livsstil, så trenger du ikke ha det sånn for alltid. Med SOMAC Control kan du vinne tilbake noe av livskvaliteten.

De fleste får halsbrann fra tid til annen, men det anslås at så mye som 5 til 10 prosent av den voksne befolkningen har halsbrann hver eneste dag1).

 

Mange tar på seg skylden selv og tror at det kun er eget kosthold som skaper de svært så plagsomme symptomene. Fet mat og høyt alkohol- eller kaffeinntak er riktignok noen av faktorene som øker risikoen for halsbrann2), men for dem som plages med dette daglig er det sannsynligvis en underliggende grunn til plagene – nemlig svak lukkemekanisme mellom magesekken og spiserøret.

Hva kommer halsbrann av?

Øverst i magesekken finnes det en ring med muskler. Denne har som oppgave å stenge av og holde magesyren på plass3). Dersom muskelen ikke fungerer godt nok, strømmer magesyren feil vei og kommer opp i spiserøret. Slimhinnen i magesekken er konstruert for å tåle syren, mens slimhinnen i spiserøret irriteres av syren4).

 

Symptomer på halsbrann kan være5):

  • Ubehag i spiserøret
  • Brystbrann
  • Sure oppstøt
  • Hoste, særlig når du ligger
  • Astmabesvær hos noen om natten

 

Slik virker SOMAC Control

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer (f.eks. halsbrann, sure oppstøt) hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol. Legemidlet virker ved å nedsette syreproduksjonen i magesekken og kan lindre halsbrann over tid.  Dette legemiddelet gir nødvendigvis ikke umiddelbar lindring Det kan være nødvendig å ta preparatet i 2-3 etterfølgende dager for å oppnå symptomlindring og kan da tas sammen med syrenøytraliserende midler. Dersom ingen bedring oppnås innen 2 ukers kontinuerlig behandling, skal lege kontaktes. Kun beregnet til kortvarig bruk opptil 4 uker Bør ikke brukes dersom du er gravid eller ammer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

Les mer om SOMAC Control 

 

Referanser:

  1. https://nhi.no/symptomer/magetarm/syreplager-refluks-veiviser/?page=
  2. https://helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/halsbrann
  3. https://helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/halsbrann
  4. https://nhi.no/symptomer/magetarm/syreplager-refluks-veiviser/?page=1
  5. https://nhi.no/animasjoner/magetarm/syreplager-reflukssykdom/

ID: NO/PANTO/0118/0003

Publisert januar 26, 2020

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte produkter

Nycomed

SOMAC Control

20 mg 14 stk

Lindrende halsbranntabletter