unngå-halsbrann-med-somac

Halsbrann er en vanlig lidelse. Faktisk er én av fire nordmenn så plaget at det påvirker deres livskvalitet.

De fleste kan få bukt med plagene, så lenge de følger råd gitt av leger og apotekansatte. Halsbrann oppleves som en sterk og brennende følelse som brer seg fra mageregionen og opp til halsen. Problemet kan skyldes at lukkemuskelen som sitter mellom magesekken og spiserøret ikke fungerer som den skal. Det kan oppstå lekkasje, noe som betyr at surt mageinnhold kommer opp i spiserøret. Spiserøret vårt er ikke laget for å ivareta det sure mageinnholdet, dette kan oppleves som smerter, og beskrives som halsbrann.

 

RASK LINDRING

Hyppigheten og graden av halsbrannplager avgjør ofte hvilken behandling du bør velge. Dersom du bare har lette halsbrannplager som opptrer av og til kan syrenøytraliserende legemidler være godt nok. Slike legemidler består av baser som nøytraliserer syrene i magen, og dette gir rask lindring. Titralac® er et slikt syrenøytraliserende og reseptfritt alternativ som brukes ved halsbrann og sure oppstøt. Én til to tabletter tas ved behov, og maksimalt 20 tabletter per døgn. Tablettene kan svelges, tygges eller smeltes på tunga. Disse kan benyttes av voksne, samt av gravide eller ammende.

 

ØNSKER DU VARIG LINDRING?

Protonpumpehemmere virker i opp til 24 timer. Protonpumpehemmer gjør at produksjon av magesyre hemmes. Mageinnholdet som da skvulper opp i spiserøret vil være mindre surt. SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer og en slik protonpumpehemmer.

Virkningen er ikke umiddelbar. Derfor kan det være lurt å ta et syrenøytraliserende middel det ved behov sammen med SOMAC Control®. Da blir virkningen både umiddelbar og langvarig.

Mens vanlige syre-nøytraliserende produkter bare gir lindring i noen timer, har SOMAC Control effekt i 24 timer.

Trodde du det var maten som ga deg halsbrann? Det stemmer ikke helt.

Halsbrann skal tas på alvor. I tillegg til å være smertefullt, kan det hindre deg i å delta på daglige aktiviteter eller i sosiale lag. Om halsbrann ikke behandles kan det gi andre helseplager, for eksempel skader på spiserøret.

Apotekansatte kan hjelpe deg å finne riktig behandling.

 

 

SOMAC Control® er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer (f.eks. halsbrann, sure oppstøt) hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol. Dette legemiddelet gir nødvendigvis ikke umiddelbar lindring. Bør ikke brukes dersom du er gravid eller ammer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

 

Referanser:

Helsenorge, halsbrann og sure oppstøt (cited: 12.12.16)

Pakningsvedlegg SOMAC Control® og Titralac®

Norsk helseinformatikk, syreplager (cited: 13.12.16) 

Norsk legemiddelhåndbok, antacida (cited: 13.12.16)

Norsk helseinformatikk, brystbrannsykdom (cited: 04.01.17)

 

ID nummer: NO/PANTO/1216/0010

2 responses to “Ta vare på de gode øyeblikkene

  1. Iflg en artikkel i The Guardian så er Somac et kreftfremkallende medikament. H2- blokker kan derfor bli brukt istedenfor. Hvis man har refluksskader så må man snakke med sin fastlege om dette. Jeg har selv god virkning av reseptbelagt Somac og bruker dem til tross for kreftfaren. Men jeg skal prøve H2- blokker for å se om jeg kan oppnå den samme gode effekten. Men ved halsbrann bør man være forsiktig med bruk av Somac.

  2. Somac control virker,men er altfor dyr å kjøpe på apoteket.Gå til din fastlege og få resept på Somac så kan du kjøpe den på apoteket for mindre enn 1 tiendedel av prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *