Nycodent Saliva med ny smak!

Generell aldring, visse sykdommer og bruk av legemidler er blant de vanligste årsakene til tørrhet i munnen. Avhengig av årsak kan tørrhet i munn være enten av kortvarig eller langvarig karakter, og særlig eldre og syke er utsatt for tørrhet i munn som kan vare over lengre tid.

Det er helt normalt å oppleve at munnen føles som sandpapir i ny og ne, men plages du over tid kan dette være skadelig. Derfor er det viktig at tørr munn tas på alvor.

Beskyttende spyttproduksjon
Kroppen produserer opptil 1,5 liter spytt i døgnet. Spyttet har som funksjon å rense og fukte munnen, fukte maten og eliminere skadestoffer. Spyttet spiller derfor en viktig rolle ved å holde tenner og tannkjøtt friskt og sunt, da saltene i spyttet også har som oppgave å beskytte mot syreangrep. Dersom spyttproduksjonen reduseres øker faren for dårlig munnhygiene og tannhelse. Dette kan også gi mulighet for infeksjoner, sår og sopp i munnhulen. Når det produserer for lite spytt kan noen oppleve å få dårligere smakssanser, og maten kan bli vanskeligere å tygge og svelge.

Tørr munn kan også forsterke risikoen for å få hull i tennene. Hull oppstår når munnbakteriene begynner å danne syrer som gradvis løser opp tannemaljen og det underliggende tannbenet, og hvis bakteriene blir liggende nær tannen i lengre tid vil kalken i tannen forsvinne.

Dersom spyttproduksjonen reduseres øker faren for dårlig munnhygiene og tannhelse.

Husk at spyttet også er viktig for flere funksjoner i kroppen. Det er kroppens første trinn av fordøyelsen, ved at det spalter karbohydrater i maten en tygger. Det kan altså ikke erstattes med vann eller andre væsker.

Unngå plager
Generelt god munnhygiene er viktig for å unngå hull, infeksjoner og dårlig ånde – særlig for de som sliter med plager forårsaket av tørr munn. Her er noen tips du kan gi kunden:

  • Være ekstra nøye med tannpussen – de kan prøve å skifte til fluortannpasta som ikke skummer.
  • Rengjøre tenner, tunge og munnhule grundig, like etter måltider.
  • Unngå søtsaker og sukkerholdig saft og drikke, samt sure drikker, særlig mellom måltidene.
  • Drikke vann ofte i rikelige mengder.
  • Forsøke å stimulere spyttsekresjonen med sugetabletter eller tyggegummi eller spraypreparater med kunstig spytt, som det finnes flere varianter av på apoteket
Forandring fryder: Vi håper kundene vil sette pris på både ny smak og ny boks.

 

Nå med ny smak
Nycodent Saliva med solbærsmak ble lansert høsten 2019, og er et produkt som bidrar til å stimulere spyttsekresjonen ved tørrhet i munnen. Nycodent Saliva inneholder også fluor som bidrar til å opprettholde tannmineraliseringen og styrker tennene mot syreangrep. Nycodent Saliva kommer i tre smaksvarianter, sitron, jordbær og solbær, altså velsmakende løsning på problemer ved tørr munnhule.

 

Referanser
https://www.farmatid.no/artikler/relis/munntorrhet-som-bivirkning-av-legemidler

https://legehandboka.no/handboken/kliniske-kapitler/magetarm/tilstander-og-sykdommer/munnhule/munntorrhet/

NO/NYP/1219/0164/13231

Publisert januar 6, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Vi gjør oppmerksom på at denne siden er kun beregnet for helsepersonell.