Nycoplus Selolje ikke lenger tilgjengelig

Etter en vurdering av vår seloljeleverandør, har vi funnet at kvaliteten på leverandøren ikke er i henhold til Takedas interne kvalitetskrav. Nycoplus Selolje har derfor utgått fra sortiment.

Vi har prøvd å skaffe ny leverandør, noe vi dessverre ikke har lykkes med. Selolje er ulovlig i EU, og det er derfor svært få leverandører av dette produktet på verdensbasis.

Det har ikke vært lov å selge selprodukter i EU siden august 2010 etter rettsakten som ble vedtatt i EU og publisert i Official Journal 31.10.2009. (Selforordning (EF) nr. 1007/2009). Denne er begrunnet med «hensynet til offentlig moral og dyrevelferd». Vitenskapskomiteen i Norge gjorde en vurdering av selfangst i 2007 der de derimot konkluderte med at avlivningsmetodene av norsk sel er humane.

Salg av selprodukter, inkludert selolje er fortsatt lov i Norge, men det er svært få leverandører av selolje igjen. Det er ikke noe galt med Nycoplus Selolje, så det er trygt å selge ut varebeholdningen for de apotek som eventuelt har noe igjen. Avgjørelsen om delisting er tatt på grunnlag av Takedas interne krav som leverandøren ikke tilfredsstiller. Kunder som tidligere har kjøpt Nycoplus Selolje kan anbefales Nycoplus Høykonsentrert Omega-3 istedenfor.

For de som ønsker et helt vegansk alternativ uten animalske ingredienser, er Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 et alternativ.

Nycoplus Høykonsentrert Omega-3 anbefales som et alternativ til Nycoplus Selolje

Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 er egnet for veganere

 

 

 

Referanser

Lovgivningen 
VKM rapport 

NO/NYP/1219/0164/13231

Publisert januar 10, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Vi gjør oppmerksom på at denne siden er kun beregnet for helsepersonell.