Norsk teknologi gir gelatinfrie omega-3-tabletter

Unik norsk teknologi gjør at omega-3-tilskudd nå for første gang i Norge kommer som tabletter og ikke i flytende form eller kapsler.

Nycoplus Gelatinfrie Omega-3-tabletter er spesielt rettet mot de som sliter med ettersmak eller oppgulp etter inntak av fiskeolje, samt de som av religiøs overbevisning eller andre årsaker ikke spiser gelatin.

Nycoplus Gelatinfrie Omega-3-tabletter er utviklet og patentert av et norsk firma med utspring fra Universitetet i Oslo.

– Norske farmasøyter under ledelse av professor Jo Klaveness ved Farma­søytisk institutt ved Universitetet i Oslo har utviklet et pulver som har blitt kommersialisert av firmaet Omegatri. Med utgangspunkt i dette pulveret har vi utviklet en tablett som er smaksfri, og som egner seg spesielt for de som sliter med ettersmak eller oppgulp etter inntak av fiskeolje, forteller Camilla Borander, produktsjef for Nycoplus.

Gelatinfrie. De nye omega-3-tablettene er ett hundre prosent gelatinfrie.

– Det innebærer at de som av religiøs overbevisning eller andre årsaker ikke spiser gelatin, som muslimer, trygt kan innta disse omega-3-tablettene, sier produktsjefen.

Nycoplus Gelatinfrie Omega-3-tabletter inneholder de lange omega-3-fettsyrene DHA og EPA, og er av høyeste kvalitet.

– Vi har alltid høye krav til kvaliteten på produktene våre, og følger til enhver tid gjeldende forskrifter. Fiskeoljen som benyttes i omega-3-tablettene blir analysert med tanke på harskning, miljøgifter og tungmetaller, sier Camilla Borander.

NYHET: Gelatinfrie Omega-3-tabletter er spesielt rettet mot de som sliter med ettersmak eller oppgulp etter inntak av fiskeolje.

Hvorfor omega-3? Omega-3 er viktig for at kroppen skal fungere optimalt, og spesielt viktig for normal hjertefunksjon (forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA). Vi mennesker produserer ikke omega-3 selv, og derfor må disse fettsyrene tilføres jevnlig via mat eller kosttilskudd.

De beste kildene til omega-3 er fet fisk og tran. Dette er én av årsakene til at Helsedirektoratet anbefaler alle å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, samt å bruke fisk som pålegg.

Barn får i seg for lite. Ifølge en rapport fra Vitenskapskomiteen for mattrygghet (2011) har enkelte grupper i befolkningen et lavere inntak av omega-3-fettsyrer enn anbefalt, Det gjelder spesielt barn og unge. Derfor er det særlig viktig å sørge for at de yngste får i seg nok omega-3. Det samme gjelder gravide, slik at fosteret utvikler seg optimalt.

Omega-3-tilskudd. Hvis du ikke får i deg Helsedirektoratets anbefalte mengde fet fisk, bør du i tillegg til kosten ta 5 ml tran eller tilsvarende i tilskudd hver dag. Da kan du selv velge hvilket produkt som passer for deg. Enten i flytende form, som Apotekets Tran Mild, i kapselform, som Omega-3 Basic, eller nyheten Gelatinfrie Omega-3-tabletter.

De nye omega-3-tablettene inneholder verken gluten, laktose eller sitrus. Anbefalt døgndose er to tabletter daglig, og hver pakke inneholder 60 tabletter. Produktet har en holdbarhet på 24 måneder. Tablettene kan inntas fra man klarer å svelge tabletter, fra cirka 11 års alder.

Gelatinfrie Omega-3-tabletter får du kjøpt eksklusivt på apoteket.

Foto: Nycoplus.

NO/NYP/0217/0032.

Publisert august 15, 2019

2 Responses

    1. Hei, Det går å tygge tablettene. Da hadde jeg valgt å bite over med hjørnetennene. De kan være litt harde. Det du kan oppleve er at du får litt omega-3-smak når du begynner å tygge. Eventuelt kan du også bruke en tablettknuser og blande pulveret i mat. Da slipper du smaken. Håper dette er til hjelp 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *