Er du allergisk mot sjømat og lurer på hvordan du kan få i deg de sunne fettsyrene? Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 inneholder den eneste vegetabilske kilden til omega-3-fettsyrene DHA og EPA og er helt fritt for allergener.

Det er proteinene i fisken allergikere reagerer på. Fiskeproteinene kan lett erstattes med andre proteinkilder som kjøtt og/eller melk. Det som derimot ikke er like enkelt å få i seg fra andre kilder, er omega-3.

Hvilke typer omega-3 har vi?

Det finnes to hovedgrupper av omega-3-fettsyrer i kosten vår. Den korte omega-3-fettsyren kalles planteomega-3 og finnes i planter og dyr fra landbruket. De tre lange omega-3-fettsyrene kaller vi marint omega-3. Disse finnes nesten utelukkende i fisk og annen sjømat. Spesielt fet fisk, tran og andre fiskeoljer har et høyt innhold av de marine omega-3-fettsyrene.

Det finnes mest dokumentasjon på at det nettopp er marint omega-3 som er bra for hjertehelsen.

Hva er vegetabilsk omega-3?

Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 er utvunnet fra marine mikroalger, som er en bærekraftig og stabil kilde til de lange omega-3 fettsyrene. Algene er dyrket frem i lukkede anlegg, som betyr at de ikke er eksponert for miljøgifter. Et daglig inntak på 250 mg EPA og DHA, bidrar til å opprettholde normal hjertefunksjon. Én kapsel Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 er derfor nok for å dekke dagsbehovet med tanke på hjertet. Helt uten fisk.   

Er fiskeoljen i omega-3 farlig for fiskeallergikere?

Ettersom de vanlige omega 3-produktene er merket med «fiskeolje», kan enkelte med fisk- og skalldyrallergi lure på om det er trygt å ta produktene. Fiskeolje er i prinsippet et allergen, men all omega-3 fra Nycoplus er renset for fiskeprotein og utgjør derfor ingen fare for allergikere. De som likevel ikke ønsker å bruke et fiskeoljeprodukt, kan trygt velge Nycoplus Vegetabilsk Omega-3.

I tillegg til å være fritt for fiskeprotein, er produktet også fritt for gluten, laktose, sitrus og gelatin. Det er helt uten andre animalske produkter og kan trygt tas av både allergikere og vegetarianere/veganere.

Tilskudd for fiskeallergikere

Et kosthold uten fisk gir kun korte, ikke lange omega 3-fettsyrer, ettersom langkjedet omega-3 kun finnes i fisk- og sjømat. For de som ikke spiser fisk, enten på grunn av allergi eller av andre årsaker, er derfor Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 et godt alternativ.

Vegetabilsk Omega-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer om det her.

 

Kilder:
Helsenorge.no
Havforskningsinstituttet

NHI

Foto: Scanpix

ID:NO/NYP/0418/0038

Publisert juni 3, 2018. Sist oppdatert: januar 29, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *