En genial måte å bake poteter på for skikkelig «crunch»

Ved å koke potetene litt før du baker dem i ovnen, sørger du for en myk kjerne og et knasende sprøtt ytre. Dette er et godt alternativ til de klassiske potetbåtene.

Ikke bare blir disse potetene sprø og god til servering uten å bli tørre. De er også full av god smak og næring fra fersk rosmarin som får være med på ferden inn i ovnen.

 

Trikset her er å koke potetene først, før du moser de lett med en gaffel. Deretter grilles de i ovnen med olivenolje og rosmarin.

 

Rosmarin er en fyldig og kraftig krydderurt som egner seg spesielt godt til varmebehandling, og løfter dette tilbehøret til nye høyder sammen med litt olivenolje.

 

Les også: Dette er ingrediensen du bør spise oftere for å holde vekten under kontroll

 

Denne retten er rik på næringsstoffer så vel som smak:

  • Rosmarin er en krydderurt som er rik på fiber, kalsium, kalium, jern og folat. Dette er med andre ord en genial måte å løfte næringsinnholdet noe i en vanlig potetrett.
  • Potet er rik på vitamin C, kalium, fiber, folat og magnesium.

 

Les også: Dette er de beste kildene til jern

 

Denne typen bakte poteter passer godt til grillmat, kjøtt og fisk.
Denne typen bakte poteter passer godt til grillmat, kjøtt og fisk.

 

Tilberedningstid: 30-40 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Ingredienser, til 4 porsjoner:

12 mellomstore poteter

0,5 ts salt

 

4 ss fersk rosmarin

2 ss olivenolje

1 ts pepper

0,25 ts salt

 

Fremgangsmåte på crunchy, bakte poteter:

  1. Kok potetene i saltet vann til de er gjennomkokt, cirka 20 minutter. Sjekk med en gaffel og juster tiden opp eller ned.
  2. Forvarm ovnen til 220 grader, gjerne til grillelement eller varmluft dersom du har det.
  3. Ha potetene over på en stekeplate ikledd bakepapir. Mos hver potet lett med en gaffel. Ringle over olivenolje, salt og pepper.
  4. Finhakk rosmarin og dryss over potetene.
  5. Bak i ovnen i cirka 10 minutter.

 

Hvis du strør revet ost over potetene før du baker dem, kan dette bli en liten snack i seg selv – uten at du trenger å servere så veldig mye mer ved siden av.
Hvis du strør revet ost over potetene før du baker dem, kan dette bli en liten snack i seg selv – uten at du trenger å servere så veldig mye mer ved siden av.

 

 

Foto: Takeda

Kilder: Matvaretabellen

C-APROM/NO/NYP/0008

Publisert september 30, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *