Muffinsformer kan brukes til langt mer enn bare søte saker, og matpakkemuffins er et spennende alternativ til de klassiske brødskivene. Disse fullkornsmuffinsene er fylt med paprika, vårløk og skinke - perfekt til både matpakken og et måltid i farta.

Næringsrike og gode muffins
I disse matmuffinsene brukes fullkornsmel, som er rik på kostfiber. Kostfiber er godt for magen og gir en bedre metthetsfølelse. De inneholder også paprika som er svært rik på C-vitamin som blant annet er viktig for nervesystemet, immunforsvaret og kroppens jernopptak. I tillegg benyttes vårløk som og vårløk som er viktig for inneholder mye K-vitamin, som først og fremst er viktig for normal blodlevring – altså at blodet koagulerer.

 

Slik lager du matmuffins
Oppskriften gir ca. 12 muffins og tar rundt 30 min å lage:

2 ss olivenolje
½ rød paprika
2-3 stilker vårløk
1-2 never finhakket skinke
3 dl fullkornsmel
1 strøken spiseskje med bakepulver
1 ts salt
½ ts tørket timian (valgfritt)
2 egg
2 ½ dl lettmelk
1-2 dl revet gulost
olje til pensling av formene

Slik gjør du:
  • Sett stekeovnen på 200 grader, og pensle 12 muffinsformer.
  • Surr finhakket paprika og vårløk i olivenolje i stekepannen på middels lav varme i 5 minutter.
  • Bland sammen det tørre, og pisk egg og melk i en annen bolle. Bland det tørre med egg/melke-blandingen.
  • Ha i paprika og vårløk – samt skinke om du ønsker.
  • Fordel ca. 2 ss røre i hver form, og dryss over ost og finhakket vårløk.

Stek muffinsene midt i ovnen, i 20 minutter, og la de hvile i 10 minutter før du tar de ut av formene.

I samarbeid med matblogger Siri Fossing presenterer vi sunne og spennende matpakke-oppskrifter i tråd med tallerkenmodellen. Les mer om tallerkenmodellen og samarbeidet med Siri Fossing her.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.
ID: NO/NYP/0417/0049

Publisert juni 12, 2017. Sist oppdatert: mars 20, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *