Enkle og spennende matpakkemuffins

Muffinsformer kan brukes til langt mer enn bare søte saker, og matpakkemuffins er et spennende alternativ til de klassiske brødskivene. Disse fullkornsmuffinsene er fylt med paprika, vårløk og skinke – perfekt til både matpakken og et måltid i farta.

Næringsrike og gode muffins
I disse matmuffinsene brukes fullkornsmel, som er rik på kostfiber. Kostfiber er godt for magen og gir en bedre metthetsfølelse. De inneholder også paprika som er svært rik på C-vitamin som blant annet er viktig for nervesystemet, immunforsvaret og kroppens jernopptak. I tillegg benyttes vårløk som og vårløk som er viktig for inneholder mye K-vitamin, som først og fremst er viktig for normal blodlevring – altså at blodet koagulerer.

 

Slik lager du matmuffins
Oppskriften gir ca. 12 muffins og tar rundt 30 min å lage:

2 ss olivenolje
½ rød paprika
2-3 stilker vårløk
1-2 never finhakket skinke
3 dl fullkornsmel
1 strøken spiseskje med bakepulver
1 ts salt
½ ts tørket timian (valgfritt)
2 egg
2 ½ dl havredrikk, eller lettmelk
1-2 dl revet gulost
olje til pensling av formene

Slik gjør du:
  • Sett stekeovnen på 200 grader, og pensle 12 muffinsformer.
  • Surr finhakket paprika og vårløk i olivenolje i stekepannen på middels lav varme i 5 minutter.
  • Bland sammen det tørre, og pisk egg og melk i en annen bolle. Bland det tørre med egg/melke-blandingen.
  • Ha i paprika og vårløk – samt skinke om du ønsker.
  • Fordel ca. 2 ss røre i hver form, og dryss over ost og finhakket vårløk.
  • Stek muffinsene midt i ovnen, i 20 minutter, og la de hvile i 10 minutter før du tar de ut av formene.

Tips!

  • I denne oppskriften kan du bytte ut melet med det du har for hånden, men bruk gjerne en grov variant. Du kan også blande to typer mel.
  • Havremelk kan også byttes ut med usøtet soya- eller mandelmelk. Når du velger plantebasert melk er denne oppskriftenpå lunsjmuffins laktosefri.
  • Disse muffinsene tåler fint å fryses. La dem tine i kjøleskapet over natten når du tar de ut av fryseren. Dersom du vil varme de i ovnen kan du steke de i 10 minutter før du fryser de ned og i 10 minutter etter du tar de ut fra fryseren.

I samarbeid med matblogger Siri Fossing presenterer vi sunne og spennende matpakke-oppskrifter i tråd med tallerkenmodellen. Les mer om tallerkenmodellen og samarbeidet med Siri Fossing her.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.
ID: NO/NYP/0417/0049

Publisert juni 12, 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *