Hjemmelaget pinneis med yoghurt og blåbær

Dette er pinneisen man kan spise hver dag.

Is trenger hverken å være supersøtt eller usunt, prøv for eksempel denne yoghurtvarianten som kan spises med like god samvittighet som en smoothie. Isen blir garantert en favoritt, både hos store og små.

 

  • Denne pinneisen av yoghurt er topp for barn, da dette er en god kilde til kalsium og jod. Mange barn får i seg mindre enn ønskelig av disse næringsstoffene, derfor kan meieriprodukter være en god kilde.
  • Kalsium er nødvendig for at barns ben skal vokse og utvikles normalt, mens jod er viktig for normal vekst hos barn.

 

Tilberedningstid: 10-20 minutter

Tilsvarer 4 ferdige ispinner

 

Ingredienser:

4 stk ispinner

2 never frosne blåbær, eller andre bær etter ønske

1 ss honning

4 dl yoghurt naturell, bruk en tykk type, for eksempel gresk eller tyrkisk yoghurt

Fremgangsmåte:

1. Tin blåbær og mos dem med en gaffel. Ha honning over bærene og bland sammen.

2. Vend bærene inn i yoghurtblandingen, men vend det bare lett sammen. Da får du et marmorert mønster på isen når de er ferdig.

3. Fordel yoghurten forsiktig i fire små glass, og stikk en ispinne eller en halv spisepinne ned i hvert glass.

4. Sett glassene i fryseren i minst en time, til yoghurten er fryst.

 

Is til frokost? Ingen problem!

NO/NYP/0919/0106

Publisert september 19, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *