Matpakketips: Bønnepostei

Denne vegetariske posteien er et supert alternativ til den klassiske leverposteien.

Det beste er bedre hjemmelaget, og det gjelder også for pålegget du har på brødskiven. Denne bønneposteien er både kjapp og enkel å lage, og er basert på kidneybønner som er en god vegetabilsk kilde til både jern, fiber og protein. Jern og protein er viktige næringsstoffer, særlig for barn i vekst, da de har et større behov enn voksne i forhold til sin egen kroppsvekt. Den er også velegnet for både vegetarianere og veganere, og selvsagt alle som simpelthen liker godt pålegg.

Jern er viktig for at oksygen skal transporteres rundt i kroppen, mens proteiner er viktige byggeklosser i alle kroppens celler. Det beste er å dekke barns behov for begge disse næringsstoffene ved å sørge for et variert kosthold. Denne bønneposteien er et bra plantebasert pålegg som passer godt for barn.

Smaken er forbløffende lik leverposteien, så her kan du lure inn flere vegetariske måltid uten problem, samtidig som du får i minstemann viktige næringsstoffer. Server den som pålegg på brødskiven, gjerne toppet med agurk eller andre grønnsaker.

Oppbevar posteien i en tett boks eller glass i kjøleskapet – denne holder seg god i inntil en uke, men mest sannsynlig er den spist opp lenge før den tid!

Tilberedningstid: 10-20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel

INGREDIENSER

1 mellomstort glass

0,5 stk gul løk

1 ss olje til steking

230 g kidneybønner, tilsvarer 1 stor boks

1 ss tomatpuré

0,25 ts ingefær

0,25 ts revet muskatnøtt

0,25 ts salt

0,25 ts pepper

1 ts eplesidereddik

 

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løken og stek den gyllen i olje i en stekepanne.
  2. Skyll bønnene godt og ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til du har en jevn postei.
  3. Smak til med mer krydder etter ønske. Kan oppbevares i en tett boks eller glass i kjøleskapet i inntil en uke.

 

NO/NYP/0419/0061

Publisert juni 6, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *