Grove vafler kan være et litt mer spennende alternativ i matpakken sammenlignet med den tradisjonelle brødskiven. Vaflene i denne oppskriften inneholder dessuten mer kostfiber enn klassikeren, i tillegg er de rike på kalsium.

«Alle» nordmenn har et forhold til vafler. Hva er vel mer nasjonalromantisk enn vafler med syltetøy, gjerne etter en tur i skogen eller en skitur?

Grove vafler er en god og nyttig variant av vafler, og kan være et fint alternativ til tradisjonell brødmat for eksempel i matpakken til barna. I tillegg er disse vaflene rike på kalsium, som er spesielt viktig for vedlikehold av normalt skjelett og normale tenner.

De har også et høyere nivå av kostfiber, noe som er gunstig for fordøyelsen. Merk deg at disse også er helt uten tilsatt sukker – men det er ikke noe du merker på smaken!

Dette trenger du til én porsjon, som tilsvarer åtte vaffelplater:

  • 1 ½ dl hvetemel
  • 1 ½ dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl havregryn
  • ½ ts salt
  • ½ ts bakepulver
  • 4 dl lettmelk (0,5 % eller 0,7 % fett)
  • 2 stk egg
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte:

  1. Ha alle tørrvarene i en bakebolle.
  2. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  3. Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre.
  4. La røren svelle i 15 – 20 minutter. Varm opp vaffeljernet i noen minutter før du setter i gang.
  5. Stek vaflene til de er gylne, bruk smør hvis det trengs. Tips: Hvis du liker vaflene sprø, kan du avkjøle dem på en bakerist. Liker du de myke, kan du stable de oppå hverandre.
  6. Serveres gjerne med brunost, smøreost, eller som avbildet med ost og skinke, grønt og cottage cheese.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

NO/NYP/0219/0036

Publisert april 15, 2019. Sist oppdatert: mai 28, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *