Ovnsbakt blomkål med tahini-dressing
Blomkålretten har et høyt innhold av protein og er rik på vitamin C og fiber. Denne vegetaroppskriften på ovnsbakt blomkål med tahini-dressing er å anbefale.

Tilberedningstid: 10 minutter (pluss ca. 40 min i ovnen)
Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Denne deilige retten er et perfekt enkelt måltid i seg selv, med mye smak fra tahini-dressingen og veldig tilfredsstillende konsistens. Retten inneholder masse bra næring: Blomkål har et høyt innhold av protein i forhold til en rekke andre grønnsaker, og er i tillegg rik på vitamin C og fiber. Tahini er en god kilde til umettede fettsyrer og kalsium. Server gjerne retten med en enkel salat ved siden av, eller som del av en større middag med flere småretter. Hummus og en enkel salat er perfekt å servere som tilbehør.

 

Denne vegetarretten inneholder C-vitamin, og vitamin C bidrar til immunforsvarets normale funksjon samt at vitaminet bidrar til å øke opptak av jern fra kosten.

INGREDIENSER

Hovedrett til 2 eller tilbehør til 4 personer

2 stk blomkålhode

Dressing:

4 ss tahini (sesampasta)

2-4 ss soyasaus

2 ts paprikakrydder

1 stk sitron, saften av

2 ts honning

en skvett kokende vann

 

Fremgangsmåte på ovnsbak blomkål med tahini-dressing:

  1. Vend sammen tahini, soyasaus, paprikakrydder, sitronsaft, honning og vann til dressing.
  2. Ta av de nederste stilkene på blomkålen, og legg blomkålen i en ildfast form.
  3. Ha dressingen over blomkålen og smør det godt inn med en skje.
  4. Bak i ovnen på 220 grader i cirka 40 minutter, til blomkålen har en gyllen overflate og er helt myk.
  5. Dette er en super middag i seg selv, servert med en frisk grønn salat til og litt hummus, eller som tilbehør til for eksempel fisk.

NO/NYP/1118/0113

Publisert januar 27, 2019. Sist oppdatert: februar 16, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *