Rask lunsjsalat med laks

Fet fisk, som laks og ørret, er gode kilder til omega-3.
Sollys og fet fisk er de beste kildene til D-vitamin og denne raske lunsjretten med ovnsbakt laks er skikkelig bra når du vil ha noe som er både godt og smart for kroppen.

Tilberedningstid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Det er en kjent sak at D-vitamin er en mangelvare for mange, spesielt om vinteren. Sollys og fet fisk er de beste kildene vi har. Denne raske lunsjretten med ovnsbakt laks er perfekt når du vil ha noe som er både godt og skikkelig smart for kroppen. Har du rester av laks fra gårsdagens middag, og kanskje også litt kald ris, kan du gjerne bytte ut quinoaen.

 

Denne laksesalaten er rik på vitamin D, og D-vitamin bidrar blant annet til normalt immunforsvar, er nødvendig for oppbygging og vedlikehold av skjelett og tenner samt er viktig for normal celledeling.

INGREDIENSER

2 porsjoner

2 stk laksefilet á 125 g

2 stk neve valgfri salat (bladsalat, hjertesalat eller lignende)

1 dl tørr quinoa (eller cirka 8 ss ferdig kokt)

2 stk gulrot

2 ss gresskarkjerner

1 ss olivenolje

0,5 ts pepper

 

Fremgangsmåte på lunsjsalat med laks:

  1. Bak laksen i ovnen i en ildfast form, på 220 grader i cirka 12 minutter.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  3. Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne til de popper.
  4. Ha salat på en tallerken og vend inn kokt quinoa. Riv tynne strimler av gulrot over salaten. Topp salaten med ovnsbakt laks, ristede gresskarkjerner, litt olivenolje og pepper.

NO/NYP/1118/0110

Publisert januar 7, 2019

2 Responses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *