Sunn banan- og jordbærsmoothie til lunsj

Proppfull av smak og gode næringsstoffer

Smoothie fungerer utmerket som lunsj, særlig hvis du er bevisst på hva du putter i blenderen. Denne varianten med blant annet banan, jordbær og avokado egner seg fint i en flaske på jobb eller skolen, eller som en smoothiebowl i en skål toppet med kornblanding og bær.

  • Dersom smoothie skal fungere som et fullverdig måltid bør det tilsettes både yoghurt, havregryn og nøtter. Det øker næringsinnholdet og bidrar med både fiber, proteiner og kalsium.
  • Det er også lurt å ha en kilde til sunne fettsyrer. I dette tilfelle kommer disse fra avokado og mandler, som begge er rike på nettopp de sunne fettsyrene, som også bidrar til å holde deg mett.
  • Yoghurt er en god kilde til vitamin B12 og kalsium, som er viktige næringsstoffer henholdsvis for energiomsetning og benhelse.

 

Tilberedningstid: 10-20 minutter

Tilsvarer cirka 4 dl ferdig smoothie

 

Ingredienser:

2 ss yoghurt naturell

1 dl melk, kan erstattes med vann

0,5 stk banan, kuttet i skiver

0,25 stk avokado

0,5 dl lettkokte havregryn

10 stk mandler

8 stk frosne jordbær

 

Fremgangsmåte:

1. Start med å tilsette yoghurt naturell og melk i blenderen.

2. Kutt banan i skiver og ha i blenderen sammen med avokado, havregryn, mandler og frosne jordbær. Kjør til en jevn smoothie.

 

Tips!

  • Det anbefales å tilsette våte ingredienser først når man lager smoothie, for å skåne blenderen mot harde biter.
  • Juster konsistensen med litt mer melk etter behov.
  • Du kan gjerne bruke store havregryn istedenfor lettkokte havregryn etter ønske.

NO/NYP/0919/0103

Publisert september 19, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *