Sunn og rask omelett med skinke og vårløk
Omelett er raskt og enkelt å lage, og retten er en sikker matpakkevinner for både store og små. Denne omeletten smaker godt, og med litt grønnsaker får man i tillegg i seg mange viktige næringsstoffer.

Hovedingrediensen i omelett er egg, og egg inneholder nesten alle mineraler og vitaminer kroppen vår trenger, og blir med god grunn kalt naturens egen vitaminkapsel. Eggeplommen er eggets gull, hvor man blant annet finner de fettløselige vitaminene A, D og E.

Oppskrift på omelett med skinke og vårløk

Oppskriften gir 1-2 porsjoner og tar cirka 15 min å lage

Ingredienser:
3 stk egg
5 ss vann
1 klype salt
Litt oregano hvis du har
1 stk neve frosne erter
1-2 ss vårløk, finhakket
1 stk neve skinke, i små biter

Plantemargarin til steking.

Ost og tomater smaker også godt i denne omeletten.

Slik gjør du:

  1. Sett stekepannen på middels varme. Visp egg, vann og salt (eventuelt oregano) til det skummer.
  2. Ha plantemargarin i stekepannen og hell i eggerøren.
  3. Når røren begynner å stivne litt drysser du frosne erter, finhakket vårløk og skinke over hele omeletten.
  4. Når omeletten nesten har stivnet helt, kan du brette omeletten i to med stekespaden.

 

Oppskriften er laget i samarbeid med matblogger Siri Fossing.
Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

NO/NYP/1118/0118

Publisert august 24, 2018. Sist oppdatert: mars 3, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *