Uavhengig av om du trener til maraton eller liker å gå tur, trenger kroppen din magnesium for å fungere skikkelig. Mineralet påvirker blant annet muskelfunksjoner, nervesystemet og energiomsetningen i kroppen.

Har du følt deg helt tappet for energi mot slutten av en treningsøkt? Da kan det hende at kroppen din trenger mer magnesium.

Slapp og sliten?
Et balansert kosthold er essensielt for at kroppen vår skal kunne fungere optimalt. Magnesium er ett av mange mineraler som gjør en god jobb i kroppen vår. Mineralet bidrar til en rekke prosesser, blant annet til normal muskel- og hjertemuskelfunksjon, I tillegg er magnesium viktig for elektrolyttbalansen, som igjen påvirker musklene og væskebalansen i kroppen.

Hvor mye magnesium trenger man?
Helsedirektoratet anbefaler kvinner, gravide og ammende et daglig inntak av magnesium på 280 mg. Menn anbefales et daglig inntak på 350 mg.

Mineralet dannes ikke naturlig i kroppen, derfor må man daglig få det i seg via mat og drikke. Paranøtter, mandler og cashewnøtter, linfrø, solsikkefrø, hvetekli, kakaopulver, villris, banan og quinoa er noen matvarer som er rike på magnesium. På kostholdsplanleggeren.no kan du sjekke hvor mye magnesium forskjellige matvarer inneholder, ikke bare per 100 gram, men per porsjon. En håndfull mandler inneholder for eksempel ca. 50 mg magnesium.

Nøkkelmineralet for deg som er aktiv
Når du er svært aktiv og trener mye, bør du spesielt sørge for å få i deg nok B-, C- og E-vitaminer samt jern, kalsium, sink og magnesium. Når du har trent taper kroppen din noe magnesium fordi du svetter, og det er et tap som bør erstattes med påfyll.

Er du usikker på om du får i deg nok av mineralet hver dag, kan det være hensiktsmessig å ta et kosttilskudd. Nycoplus fører en rekke ulike tilskudd med magnesium, blant annet nyheten Nycoplus Magnesium 350 mg.

Nycoplus Magnesium 350 mg
Vi fører en rekke ulike tilskudd med magnesium, blant annet nyheten Nycoplus Magnesium 350 mg

Kilder:
NHI
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Matvaretabellen

Foto: Scanpix

ID: NO/NYP/0618/0049

Publisert juni 25, 2018. Sist oppdatert: januar 29, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *