Har du blitt glemsk, tumlete eller rett og slett fortutlet? Dårlig hukommelse er vanlig, spesielt hos eldre, og kan knyttes til usunn livsstil. Slik holder du hjernen skarp lenge og vel.

Hjernen, sammen med ryggmargen, utgjør sentralnervesystemet og inneholder milliarder av nerveceller. Kanskje ikke så rart at det krever en viss sammensetning av næringsstoffer for at den skal fungere optimalt? Et variert og sunt kosthold, sammen med sosial omgang og regelmessig mosjon kan virke forebyggende mot svekket hukommelse.

Er du usikker på om du spiser variert eller sunt nok, kan det være smart å supplere med et tilskudd for å gi hjernen best mulig forutsetning for alderdommen.

Nycoplus Hjerne er et spesialtilpasset kosttilskudd for hjernen. Tilskuddet består av følgende næringsstoffer, som alle er viktige for den kognitive evnen:

    1. Omega-3 – friskt hjerte, klart hode
      Forskning viser en klar sammenheng mellom et sunt hjerte og en sunn hjerne og flerumettede fettsyrer er viktig for begge.Det er blant annet påvist at de lange omega-3-fettsyrene, EPA og DHA, bidrar til hjertets normale funksjon*. DHA bidrar også til å opprettholde normal hjernefunksjon**.
      EFSA (European Food Safety Authority) anbefaler derfor et daglig inntak på 250 mg EPA og DHA for voksne. Fet fisk og matoljer er gode kilder til omega-3. Spiser du ikke tilstrekkelig av dette, kan et kosttilskudd sikre dagsbehovet.
    2. Jod – små, men viktige mengderI det siste har det vært snakket svært mye om jod, og med god grunn. Grunnstoffet spiller en viktig rolle for flere funksjoner i kroppen, og helsemyndighetene har avdekket at det er et urovekkende lavt inntak hos enkelte grupper i befolkningen. Jod bidrar blant annet til normal kognitiv funksjon og nervesystemets normale funksjon.Vi trenger små mengder jod hver dag, men stoffet er ikke så lett å oppdrive i mat. Derfor er det viktig å spise tilstrekkelig med fisk og melkeprodukter, som er de beste naturlige jodkildene. Det anbefales også tilskudd av jod, dersom inntaket via kostholdet blir for lavt.

Én om dagen
Den er kanskje lett å ta for gitt, inntil man merker at ting ikke fungerer som det skal. Hjernen gjør en enormt viktig jobb, og er forutsetningen for alle opplevelser og alt som er betydningsfullt for oss. En velfungerende hjerne er med andre ord en forutsetning for en god alderdom. Derfor er det også ekstra viktig å ta godt vare på den.

En sunn livsstil i sammenheng med de nevnte næringsstoffene, legger et godt grunnlag. Er du usikker på om du får i deg tilstrekkelig omega-3 og jod? I så fall kan én kapsel av Nycoplus Hjerne være nok for å få dekket dagsbehovet. Denne inneholder i tillegg  vitamin D, næringsstoffet de færreste får nok av fra det norske kostholdet. Tilskuddet inneholder hverken gluten, sitrus eller laktose. Les mer om Nycoplus Hjerne her.

Ta vare på hjernen med Nycoplus Hjerne.

*Forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA
**forutsetter daglig inntak av 250 mg  DHA

 

NO/NYP/0618/0047

Kilder:
Folkehelseinstituttet
Helesenorge.no
Helsedirektoratet

Publisert juni 15, 2018. Sist oppdatert: januar 29, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *