Det er bare å si det som det er: de færreste tar tran fordi de synes det er godt. Det er likevel en nødvendighet for de fleste av oss, særlig hvis du spiser lite eller ingen fisk.
Det kan være flere grunner til at sjømat velges bort. For noen er det allergi som setter en stopper for fiskemiddagen, mens andre simpelthen ikke liker smaken, konsistensen eller ikke vet hvordan man lager fisk. Vegetarianere og veganere får heller ikke i seg de lange omega-3-fettsyrene direkte uten et tilskudd.

Les også: Derfor trenger du omega-3 hele året
Les også: Nå får du vegansk D-vitamin på apoteket
For deg som ikke liker smaken av fisk
Det er også en del som velger vekk tran og varianter av fiskeolje på grunn av smaken, og det kan være vanskelig å motivere seg selv til å spise noe som kanskje ikke smaker så godt.
Samtidig gir tilstrekkelig inntak av omega-3 mange helsefordeler, som normalt syn* og normal hjerne-*og hjertefunksjon**, samt bidrar til vedlikehold av normalt triglyseridnivå i blodet.***.
Omega-3 har en dokumentert god effekt på kroppen og lages ikke i kroppen, og anbefales derfor som en del av kostholdet av Helsedirektoratet, enten i form av mat eller tilskudd. Det må derfor ikke kuttes ut helt.
Les også: Ved å tilsette disse dråpene i smoothien blir den enda sunnere!
Et omega-3-produkt fritt for fiskeolje
For deg som vil ta omega-3, men som ikke orker tanken på smaken, kan et tilskudd som Nycoplus Gelatinfrie Omega-3 tabletter være et godt alternativ. Disse er laget slik at omega-3-fettsyrene kommer i pulverform som en tablett istedenfor oljefylt kapsel, noe som reduserer ettersmaken.
Les også: Jobber du på kontor? Da bør du sørge å få i deg nok av dette vitaminet

Kosttilskuddet er derfor helt uten smak eller lukt av tran og fisk. Det er dessuten basert på norskutviklet teknologi, er uten gluten, gelatin, sukker, laktose og sitrus, og kan derfor tas av mange. For de som ikke ønsker et tilskudd basert på fisk i det hele tatt, anbefales Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 fra alger som er helt fri for animalske ingredienser.
*Forutsetter daglig inntak av 250 mg DHA
**forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA
***forutsetter daglig inntak av 2000 mg EPA/DHA
Foto: NTB
C-APROM/NO/NYP/0015