Lytt til kroppen og kos deg i jula

Husker du å lytte til kroppen i jula kan det bli lettere å senke skuldrene og nyte høytiden med alt som hører til.

Julen er en tid mange forbinder med tradisjoner, kos og god mat. Men med alt som skal forberedes kan man fort bli stresset. Både stress og den deilige julematen kan dessverre spenne bein på julekosen, derfor er det lurt å lytte litt ekstra til kroppen i jula.

Julematen er uvant for kroppen
Siden vi gjerne bare spiser julemat én gang i året, smaker det skikkelig godt når vi først spiser det. For mange er julematen og julekakene selve symbolet på julefeiringen. Men maten vi spiser i jula skiller seg fra maten vi spiser ellers i året. Den kan føles uvant for magen og er ofte mer fettrik enn maten vi spiser til daglig.

Det er ingen grunn til å ikke kose seg med den deilige julematen, men det kan føles ganske kjedelig om magen ikke tar den godt imot. Siden det er uvant for magen med julemat kan den prege fordøyelsen på en negativ måte. For at vi skal føle oss friske og opplagte, er det viktig at fordøyelsen er i orden – også i jula. Da er det leit om kroppslige plager legger en demper for julegleden.

Prioriter riktig, unngå at magen slår seg vrang
Uavhengig av hvordan du feirer eller forbereder deg til jul er det viktig at du prioriterer det du selv føler er viktig. Har du for høye forventinger eller for mye du skal rekke over kan det føre til at du blir unødvendig stresset. Og finnes det én ting som legger demper for julekosen, så er det stress. Prioriter derfor det du føler er viktig i jula, slik vil det også bli mer tid til kos.

Perioder med mye stress kan føre til fysiske plager som hodepine, kvalme, uro og lite energi. Og en mage som slår seg vrang er gjerne det siste vi ønsker oss til jul.

Lytt til kroppen og finn balansen i jula
Nycopro Daglig inneholder melkesyrebakterier og kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt. Som navnet tilsier bør tilskuddet tas daglig for optimal effekt. To kapsler Nycopro Daglig inneholder fem milliarder melkesyrebakterier og 200 mg kalsium.

Produktet kan brukes av barn fra tre år og oppover (fra 1 år i samråd med helsepersonell), og fås kjøpt på apotek.

 

Referanse:
Helse Norge
Helsedirektoratet

Foto: Scanpix

NO/NYO/1119/0018

Publisert september 30, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *