Det er plagsomt når fordøyelsessystemet sliter. I jula, og tiden før, spiser vi gjerne annerledes enn ellers i året. Sørg for å være forberedt!  

Til hverdags har mange av oss ganske faste rutiner for når vi spiser og hva vi spiser. Fordøyelsen vår setter pris på et sunt og variert kosthold. Helsedirektoratet har en rekke nyttige kostholdsråd som det kan være lurt å følge. Hoved rådet er å ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

Det er ikke alltid så lett å være konsekvent, og for mange av oss blir et ekstra utfordrende når fristelsene står i kø i november og desember med gløgg, kaker og fetere mat. Mange vil merke det på magen, for fordøyelsen liker de gode vanene1.

 

Og selv om vi er flinke til å spise sunt, kan vi til tider oppleve at magen «krangler». Det kan ha flere årsaker, som medikamentbruk, om vi nylig har vært syke, eller stress.

 

Den viktige fordøyelsen

Fordøyelsesprosessen dreier seg hovedsakelig om å bryte ned mat i stadig mindre deler slik at næringsstoffene kan tas opp og brukes av. I denne prosessen blandes maten med ulike fordøyelsesenzymer og -safter, som er med på å bryte ned maten, oppta næringsstoffer og kvitte seg med avfallsstoffene.

Fordøyelsesenzymene våre produseres naturlig av fordøyelseskjertler flere steder i fordøyelsessystemet, hovedsakelig i bukspyttkjertelen. Vi finner enzymer både i spyttet, magen og tarmene. For at produksjonen av enzymer i kroppen skal fungere normalt, trenger de næring som alt annet i kroppen.

 

For at vi skal føle oss friske og opplagte, er det viktig at fordøyelsen er i orden. Tilskuddet Nycopro Daglig bidrar til dette, og som navnet tilsier bør dette tas hver dag for best mulig effekt. Nycopro Daglig inneholder melkesyrebakterier og kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt.

 

 

Foto: Maskot og produktfoto

 

Kilde:

nhi.no

 

Id nummer:

NO/NYO/1117/0014

2 responses to “Slik blir du venn med fordøyelsen

  1. Hei,
   Nycopro Daglig er ikke til bruk mot laktoseintoleranse. Vi har et eget produkt Nycopro laktase, som forbedrer laktosenedbrytning.
   Hilsen
   Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *