Slik kan barn som ikke tåler laktose kose seg i bursdag likevel

Barnet ditt trenger verken å ofre sjokoladekaken eller den gode dagsformen for å unngå ubehag i sammenheng med laktose. Les hvordan!

For noen er utfordringer med laktose noe som kommer snikende, som diffuse plager og irritasjon i magen etter et måltid hvor melk, yoghurt eller smør spiller en rolle.

For andre kan det være akutt, og det er liten tvil om at du har fått i deg noe som kroppen takler dårlig.

Det er ikke farlig å oppleve magetrøbbel på grunn av at kroppen sliter med å bryte ned laktose, men det kan definitivt være ubehagelig.

 

Finn roten til problemet

Dersom barnet ditt stadig får vondt i magen etter et måltid, kan det vært smart å få gjennomført en kosttest i samråd med klinisk ernæringsfysiolog eller lege for å kartlegge hva dette skyldes.

Skulle vise seg at det er mangel på laktase, et enzym i fordøyelsessystemet som spalter laktose, finnes det flere løsninger.

 

Laktase kan tas som tilskudd

Mens det for noen er opplagt at småen ganske enkelt må kutte ut meieriprodukter som inneholder laktose, kan det for barnet selv oppleves både kjedelig og dumt å måtte takke nei til iskrem, kaker eller milkshake som de andre blir servert i bursdagsbesøk.

 

Heldigvis er laktasetabletter noe som kan tilføres kroppen som et tilskudd, og tablettene kan benyttes av både voksne, barn over tre år, gravide og ammende. Laktase kan kjøpes reseptfritt på apoteket, og inntas i forkant av et måltid bestående av laktoseholdig mat.

 

Slik kan du altså sende junior på eventyr uten verken mageknip eller sure miner!

Nycopro laktase pocket

NO/NYO/1119/0018

Publisert februar 14, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *