Brus helles i et glass

Syreskader har blitt mer vanlig hos nordmenn.

Det forbrukes altfor mye syreholdige drikker i hverdagen, og mange bør nok vurdere å kutte ned på forbruket sitt. Det er fort gjort å glemme hvis man ikke tenker over det i hverdagen. Man er tørst, det er varmt ute, og suget etter noe søtt må dempes. Da kan det være lett gå inn på nærmeste Narvesen eller Rema, og plukke med seg en brus eller kanskje en liten boks med juice. Tørsten er slukket, og et lag med ødeleggende syre har lagt seg på tenner og tannkjøtt.

Nyere forskning viser at norske barn og unge får færre og færre hull i tennene, men den negative trenden viser at syreskadene bare blir større og større. Dette ødelegger både tenner, tannemaljen og tannkjøttet, og er kanskje enda mer skadelig enn hull i tennene.

 

HINDRER SKADER

Nycodent Fluorix inneholder fluor, som er med på å bygge opp tannemaljen slik at den blir sterkere til å stå i mot syreangrep.

Brus, saft, iste, juice og smakstilsatte styrkedrikker er bare noen av verstingene når det kommer til syreholdige drikker som skader tennene. Det er kun melk og vann som frifinnes på dette området.  Det er viktig at man er bevisste på dette allerede fra ung alder, og man bør oppfordre barna til å bruke vann som den viktigste tørstedrikken. Man kan for eksempel begrense brus og saft til helgene.

 

GODE SMAKER

Fluortablettene kommer i forskjellige smaker, med blant annet jordbær- og tuttifrutti-smak. Nycodent Fluorix sørger for at barnet ditt får et produkt som styrker tennene, bygger opp tannemaljen og reparerer begynnelsen på små hull.

Ta barnas tenner og tannpleie på alvor allerede i dag, da slipper man plager og unødvendige tannlegebesøk senere.

 

 

Id nummer: : NO/NCD/1216/0014

Referanser:

http://www.odont.uio.no/iko/forskning/aktuelt/aktuelle-saker/2012/jan-hull-i-tennene-hos-barn.html

http://forskning.no/forebyggende-helse-mat-tenner/2016/06/det-du-drikker-kan-gi-deg-syreskader-pa-tennene-melk-kan