Syreskader har blitt mer vanlig hos nordmenn, er du eller barnet ditt utsatt?

Nyere forskning viser at norske barn og unge får færre og færre hull i tennene, men dessverre viser det seg at syreskadene bare blir større og større. Dette ødelegger både tenner, tannemalje og tannkjøtt, og er kanskje enda mer skadelig enn hull i tennene.

 

HINDRE SKADER

Det er gjerne sjelden vi tenker hva slags pH-verdi drikkevarene vi konsumerer i løpet av en dag har. Men det er veldig lurt å være obs på det. Svart kaffe, juice, brus og energidrikker har en pH-verdi på under 4-4,5 og regnes som syreholdig drikke.

Har du et høyt konsum av syreholdig drikke i hverdagen, kan det være hensiktsmessig å kutte ned på forbruket. Som tørstedrikk er det lurt for både barn og voksne å velge vann. I te og kaffe er det lurt å tilsette en skvett melk for å minke syreinnholdet. Er drikken sur kan et smart tips være å bruke sugerør for å skåne tennene. Det er også lurt å ta alt i en slurk, fremfor å ta mange småslurker. Brus og saft bør man vurdere å begrense til helgene.

Nycodent Fluorix inneholder fluor, som er med på å bygge opp tannemaljen slik at den blir sterkere til å stå i mot syreangrep. Nycodent Fluorix er tilgjengelig på apoteket

 

GODE SMAKER

Fluortablettene kommer i forskjellige smaker, med blant annet jordbær- og tuttifrutti-smak. Nycodent Fluorix sørger for at barnet ditt får et produkt som styrker tennene, bygger opp tannemaljen og reparerer begynnelsen på små hull.

Ta barnas tenner og tannpleie på alvor allerede i dag, da slipper man plager og unødvendige tannlegebesøk senere.

Plasteske med Nycodent Fluorix med tuttifrutti-smak
Fluorix finnes i flere ulike smaker for barn.

Referanser:
http://www.odont.uio.no/iko/forskning/aktuelt/aktuelle-saker/2012/jan-hull-i-tennene-hos-barn.html
http://forskning.no/forebyggende-helse-mat-tenner/2016/06/det-du-drikker-kan-gi-deg-syreskader-pa-tennene-melk-kan

NO/NCD/0619/0004

Publisert september 6, 2019. Sist oppdatert: september 6, 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *