Slik velger du rett munnskyll

Ulike flasker med Nycodent munnskyll
Vi vet alle at god helse er viktig for å kunne leve et langt og godt liv, men god helse kommer ikke kun av regelmessig mosjon og et variert kosthold. Munn og tenner er også en del av kroppen vår, og er minst like viktig å ta vare på.

Dårlig tannpuss kan påvirke helsen og gi en oppblomstring av bakterier i munnen, som på sikt kan føre til betennelse i tannkjøttet. Mange av oss er riktignok flinke med tannpussen, men det er likevel lurt å bruke munnskyllevann for å rense og styrke tennene ekstra.

Det finnes mange typer munnskyllevann å velge mellom, og det er kanskje ikke alltid så lett å vite hva du bør velge.

 

DE ORIGINALE
Nycodent® Fluorid+, den originale. Dette munnskyllevannet er ikke tilsatt smak, alkohol eller fargestoffer, og er perfekt for deg som ønsker et enkelt fluorskyll. Med et innhold på 0,2 % natriumfluorid motvirker den hull i tennene og hemmer syreangrep, samtidig som den styrker tannemaljen.

Foretrekker du et munnskyllevann med litt smak kan du gå for Nycodent® Fluorid+ Peppermynte. Denne er helt lik originalen, men med en mild smak av peppermynte.

 

MISFARGING
Kaffe, røyk og rødvin er store syndere når det kommer til misfargede tenner. Men også syreholdige varer som frukt, juice og brus kan være årsaken. Tynnslitt emalje som følge av syreskader kan nemlig gi tennene dine en gulere nyanse. For å unngå dette er det viktig med riktig tannpleie.

Ønsker du å pleie hvite tenner, samtidig som du forebygger hull, er Nycodent White et godt valg. Dette munnskyllevannet inneholder en høyere konsentrasjon av fluorid, som styrker tannemaljen og gir ekstra beskyttelse mot ising og hull i tennene. Den har en mild smak av coolmint, og egner seg også godt til deg som har bleket tennene.

Spør på apoteket dersom du fortsatt er usikker på hvilken type munnskyll du bør velge, de kan hjelpe deg med å finne fram til den varianten som passer best for deg.

 

Referanser:
https://helsenorge.no/tannhelse/hull-og-tannskader
http://www.tannpleier.no/misfargede-tenner-eller-friskt-smil/

NO/NCD/0619/0004

 

Publisert september 3, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *