Jul forbindes med god mat og drikke.

Ønsker du deg en jul uten halsbrann

Jul forbindes med god mat og drikke, familietid og kos. Men for mange er julen ensbetydende med smerter og ubehag på grunn av halsbrann.

Les mer…


halsbrann-i-jula

Ikke la halsbrann ødelegge juleferien

Julestria symboliserer en tid på året som kan være stressende for mange, og kan i tillegg være den perioden hvor mange sliter med halsbrann.

Les mer…


I julen, og tiden før, spiser vi gjerne annerledes enn ellers i året.

Julematen som kan trigge halsbrann

Familien koser seg rundt bordet med ribbe, medisterkaker, pinnekjøtt og noe godt i glasset. Mens dere rydder av bordet kjenner du det, den velkjente smerten nederst i brystet – halsbrannen – som gjør det umulig å fortsette julekosen. Høres det kjent ut?

Les mer…


Slik kan du lindre halsbrann

Brennende svie i brystet? Uansett kosthold og livsstil, så trenger du ikke ha det sånn for alltid. Med SOMAC Control kan du vinne tilbake noe av livskvaliteten.

Les mer…


Kan stress gi halsbrann?

Det finnes mange myter knyttet til halsbrann. Men skyldes egentlig den brennende følelsen i hals og svelg stress eller konkrete matvarer? Her får du svaret.  

Les mer…


Derfor kan feriereisen gi deg halsbrann

For deg som sliter med halsbrann kan en feriereise være en ekstra utfordring, men det bør ikke være grunnen til å få ødelagt ferien.    MAT KAN VÆRE SYNDEREN Selv om mat kan utløse halsbrann, så er årsaken til smertene en dysfunksjon i fordøyelsessystemet ditt. Man får halsbrann blant annet fordi lukkemuskelen mellom magesekken og … Les videre

Les mer…


Hvorfor får vi egentlig halsbrann?

Tenker du at halsbrann er en plage du nærmest har fortjent, at kostholdet ditt har skylden? Fullt så enkelt er det ikke.  

Les mer…


plaget-av-halsbrann

Plaget av halsbrann?

De fleste opplever halsbrann en eller annen gang i løpet av livet. En brennende følelse i brystet og noe sur smak i munnen er vanlige symptomer.1)   RÅD SOM HJELPER Det finnes flere livsstilsråd som kan hjelpe mot halsbrann:1) Unngå matvarer som utløser halsbrann, samt å spise store måltider to til tre timer før du … Les videre

Les mer…


Kosthold er viktig, men det er ikke alltid at endring av dette kan lindre dine halsbrannplager.

Trodde du det var maten alene som ga deg halsbrann? Det er ikke alltid tilfelle.

Les mer…


Gjør halsbrann deg usosial?

Halsbrann behøver ikke ta kontroll over hverdagen din – det finnes grep du kan ta.

Les mer…


Opplever du halsbrann på jobben?

Når halsbrannen brenner i brystet, er det ikke enkelt å konsentrere seg om det man skal. Hjelpen er ikke nødvendigvis langt unna.

Les mer…


Gjør halsbrann deg søvnløs?

Halsbrann kan forekomme når du har lagt deg, fordi magesyren kommer opp i spiserøret når du ligger. Hvis du har gjentatte plager bør du ta grep.1)

Les mer…


Halsbrann er vanligere enn du tror

Undersøkelser viser at halsbrann er svært alminnelig. Hele én av tre opplever å ha halsbrann, og EN av FIRE har plager som stadig kommer tilbake.1,2)

Les mer…


Slik kan du takle plagene

Mens noen opplever halsbrann en sjelden gang, er andre så plaget at det kan gå ut over livskvaliteten.

Les mer…