Kveldsmøte om kosttilskudd for apotekansatte

Ernæring er et viktig tema som angår alle. Du som jobber på apotek har et stort ansvar med å gi gode råd og anbefale de riktige produktene til kundene dine. Vi ønsker å invitere til fagseminar om kosttilskudd. Kveldens foredrag vil bli delt inn i to deler; en del om hvilke næringsstoffer det lett kan … Les videre

Les mer…


Kveldsmøte om halsbrann for apotekansatte

Halsbrann – nyttig kunnskap for god egenbehandling Omtrent 25 % av den voksne befolkningen opplever halsbrann og mange med halsbrann oppsøker apotek for råd og veiledning ¹ ². Dette fagseminaret gir deg en gjennomgang av halsbrann, hvilke egenbehandlingsalternativer som finnes samt gode tips til kundemøtet i selvvalget med halsbrannkunden. Velkommen til et spennende fagseminar om … Les videre

Les mer…


Takeda og Omegatri sammen om innovasjon

To norske kompetansemiljøer har kommet sammen når Takeda og gründerfirmaet Omegatri sammen har utviklet en omega 3-tablett som gir mindre oppgulp eller ettersmak av tran.

Les mer…


Lokale krefter redder liv

De siste årene har Nycodent Fluorix hatt en samarbeidsavtale med Redd Barna, men Takeda har funnet det riktig å overføre prosjektet til Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma. For hver eske Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma gir Nycoplus 5 kroner til Redd Barnas helse- og ernæringsarbeid i Nicaragua.

Les mer…


Ren vitamin B12 for første gang på apotek

Endelig kan vegetarianere, veganere, eldre, underernærte og andre personer som har behov kjøpe et rent produkt med kun vitamin B12 på apoteket. Dette vitaminet, som kan lagres i leveren, finnes kun i animalske eller berikede næringsmidler.

Les mer…


Magnesium – et viktig mineral

Magnesium (Mg) er blant annet viktig for kroppens stoffskifte, normal hjerte- og muskelfunksjon, samt nervesystemets normale funksjon. Magnesium bidrar også til å redusere trøtthet og utmattelse.

Les mer…


Strenge krav til produksjon av kosttilskudd

I Nycoplus-serien finnes det både handelsvarer (kosttilskudd) og reseptfrie legemidler. Det er strenge krav til innhold, renhet og kvalitet for begge. Her kan du lese om noen av kravene til produksjon av kosttilskudd.

Les mer…


Nasjonal faglig retningslinje for spedbarnsernæring

Nylig lanserte Helsedirektoratet Nasjonal faglig retningslinje for spedbarnsernæring. Denne gir råd om kosthold for spedbarn fram til ett års alder og har også noen råd til ammende mødre. Som tidligere anbe­fales D-vitamintilskudd for alle spedbarn fra barnet er fire uker gammelt, gjerne i form av tran. Det er også tatt spesielle hensyn til vegetarkost og … Les videre

Les mer…


Halsbrann – nyttig kunnskap for god egenbehandling

Vi ønsker å invitere apotekansatte  til fagseminar om av halsbrann. Denne gang er møtene på følgende steder: Ålesund, Molde og Kristiansund.      

Les mer…


Alarmsymptomer – når egenbehandling ikke er egnet

Det er viktig å huske på de som ikke skal ha egenbehandling. Halsbrann kan i sjeldne tilfeller være tegn på underliggende alvorlig sykdom. Ved mistanke om alvorlig underliggende sykdom skal kunden henvises til lege.  

Les mer…