Følgende grupper er spesielt utsatt for lav vitamin D-status

  Vitamin D er viktig for vedlikehold av skjelett og tenner, normalt opptak av kalsium, normal muskelfunksjon og normalt immunforsvar. Sollys er den viktigste kilden til vitamin D, da solstråler bidrar til å danne D-vitamin i huden. Det er få matvarer som inneholder vitamin D og de fleste er derfor avhengig av tilskudd for å … Les videre

Les mer…


Takeda og Omegatri sammen om innovasjon

To norske kompetansemiljøer har kommet sammen når Takeda og gründerfirmaet Omegatri sammen har utviklet en omega 3-tablett som gir mindre oppgulp eller ettersmak av tran.

Les mer…


Lokale krefter redder liv

De siste årene har Nycodent Fluorix hatt en samarbeidsavtale med Redd Barna, men Takeda har funnet det riktig å overføre prosjektet til Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma. For hver eske Nycoplus Gravid og Nycoplus Mamma gir Nycoplus 5 kroner til Redd Barnas helse- og ernæringsarbeid i Nicaragua.

Les mer…


Ren vitamin B12 for første gang på apotek

Endelig kan vegetarianere, veganere, eldre, underernærte og andre personer som har behov kjøpe et rent produkt med kun vitamin B12 på apoteket. Dette vitaminet, som kan lagres i leveren, finnes kun i animalske eller berikede næringsmidler.

Les mer…


Magnesium – et viktig mineral

Magnesium (Mg) er blant annet viktig for kroppens stoffskifte, normal hjerte- og muskelfunksjon, samt nervesystemets normale funksjon. Magnesium bidrar også til å redusere trøtthet og utmattelse.

Les mer…


Strenge krav til produksjon av kosttilskudd

I Nycoplus-serien finnes det både handelsvarer (kosttilskudd) og reseptfrie legemidler. Det er strenge krav til innhold, renhet og kvalitet for begge. Her kan du lese om noen av kravene til produksjon av kosttilskudd.

Les mer…


Nasjonal faglig retningslinje for spedbarnsernæring

Nylig lanserte Helsedirektoratet Nasjonal faglig retningslinje for spedbarnsernæring. Denne gir råd om kosthold for spedbarn fram til ett års alder og har også noen råd til ammende mødre. Som tidligere anbe­fales D-vitamintilskudd for alle spedbarn fra barnet er fire uker gammelt, gjerne i form av tran. Det er også tatt spesielle hensyn til vegetarkost og … Les videre

Les mer…


Alarmsymptomer – når egenbehandling ikke er egnet

Det er viktig å huske på de som ikke skal ha egenbehandling. Halsbrann kan i sjeldne tilfeller være tegn på underliggende alvorlig sykdom. Ved mistanke om alvorlig underliggende sykdom skal kunden henvises til lege.  

Les mer…


Visste du at?

Omtrent 25% av voksne oppleverhalsbrann (månedlig) 1) Omtrent 5% av voksne opplever halsbrann daglig 1) Halsbrann er et økende problem – andel voksne med minst ukentilge plager ble nesten doblet i perioden 1995-97 til 2006-09. Dette kan delvis forklares med økt forekomst av overvekt og fedme 2) Mange med halsbrannplager oppsøker først apotek 3) Halsbrann … Les videre

Les mer…


Halsbrann hos gravide

Halsbrann er en svært vanlig plage hos gravide, og forekomsten varierer fra omtrent 20 % i første trimester til så mye som 75 % i tredje trimester.1) Ved graviditet skjer det ulike fysiologiske forandringer som kan bidra til halsbrann.2)  

Les mer…