Mange nordmenn plages av magetrøbbel i ferien

Hva kan du gjøre for å forhindre feriemage? Ha god håndhygiene med håndvask og håndsprit Vær forsiktig med rå grønnsaker, kjøtt som er lite stekt, softis og isbiter Velg heller is i papir enn kuleis og softis Mange steder bør du drikke flaskevann fremfor springvann Pass på å ha en sunn balanse i tarmfloraen Selv … Les videre

Les mer…


Syv tips til en god fordøyelse i ferien

Er du redd for at dårlig fordøyelse skal ødelegge sommerferien? Disse syv tipsene kan minske faren for at du og din familie rammes.

Les mer…


Tips for å unngå magetrøbbel i ferien

Med den etterlengtede sommerferien og reiser til sol og varme, kommer også faren for magetrøbbel.

Les mer…


Er du en av de som reiser bort i sommer? Husk å ta vare på fordøyelsen.

Ikke rart mange lengter til varmere strøk etter den lange vinteren i Norge. Er du en av de som reiser bort i sommer? Ikke glem å ta vare på fordøyelsen. For at vi skal føle oss friske og opplagte, er det lurt at fordøyelsen er i orden – også når vi er på ferie. Ikke … Les videre

Les mer…


KK fikk åtte personer til å teste Nycopro Laktase-tabletter. Her er resultatet

Tablettene skal hjelpe med å bryte ned laktose. Var tablettene enkle å ta? Og viktigst av alt, fungerte de? Testpilotene forteller. Hva er Laktase-tabletter og hva brukes de til? Laktase-tablettene skal gjøre det mulig å innta laktoseholdig mat og drikke uten at man får mageproblemer, takket være enzymet laktase som bidrar til nedbryting av laktose … Les videre

Les mer…


Ikke la melkesukker ødelegge en flott fest!

Is og kaker er nærmest obligatorisk når det inviteres til fest, og det skal ikke magesmerter få ødelegge. Om du eller en noen i familien ikke tåler laktose, finnes det en enkel løsning å ty til.

Les mer…


Maten som er snill med magen

Mange som sliter med hyppige magesmerter, har nytte av å spise mat med lavt innhold av såkalt FODMAP. For andre er det langt mindre grep som skal til. Her er noen tips for sarte mager.  

Les mer…


Alt du lurer på om laktase

Har du vansker med å bryte ned laktose? Da kan tilskudd av laktase gjøre det mulig for deg å innta laktoseholdig mat og drikke, uten at du blir dårlig etterpå. Her er alt du bør vite om enzymet.  

Les mer…


Intoleranse eller allergi?

Det er ikke uvanlig å blande begrepene, men melkeallergi og laktoseintoleranse er to helt ulike plager, som må behandles forskjellig.  

Les mer…


Nycopro Daglig

For at vi skal føle oss friske og opplagte, er det viktig at fordøyelsen er i orden. Nycopro Daglig er et tilskudd som bidrar til at fordøyelsesenzymene i kroppen fungerer normalt.

Les mer…


Nycopro Laktase

Nycopro Laktase, et produkt i apotek som gjør hverdagen enklere for de som ikke tåler laktose i melk og melkeprodukter. Nycopro Laktase forbedrer laktosenedbrytningen og tas samtidig med alle måltider som inneholder laktose. Dermed bidrar dette produktet til at personer som ikke tåler laktose kan spise «vanlig» mat. 

Les mer…


Tåler du ikke laktose?

Får du mageknip, oppblåst mage eller løs avføring av melk og meieriprodukter? Det kan være symptomer på at du ikke tåler laktose. Inntak av Nycopro Laktase bidrar til at de som ikke tåler laktose kan spise «vanlig» mat.

Les mer…


– Laktasetablettene har gjort hverdagen enklere

Richard Kobbeltvedt Brunstad (14) er adoptert fra Sør-Korea, og med seg i genene har han intoleranse mot laktose. Den aktive tenåringen har nå lært seg å håndtere dette i hverdagen, blant annet ved å ta laktasetabletter. – Det har gjort hverdagen mye enklere for meg, sier Richard.

Les mer…


Alternativer til kumelk – en guide

Må eller vil du erstatte kumelk med noe annet? Her er en guide til laktosefrie og veganske melke-alternativer.  

Les mer…