Alternativer til kumelk – en guide

Må eller vil du erstatte kumelk med noe annet? Her er en guide til laktosefrie og veganske melke-alternativer.  

Les mer…


Maten som er snill med magen

Mange som sliter med hyppige magesmerter, har nytte av å spise mat med lavt innhold av såkalt FODMAP. For andre er det langt mindre grep som skal til. Her er noen tips for sarte mager.  

Les mer…


Alt du lurer på om laktase

Har du vansker med å bryte ned laktose? Da kan tilskudd av laktase gjøre det mulig for deg å innta laktoseholdig mat og drikke, uten at du blir dårlig etterpå. Her er alt du bør vite om enzymet.  

Les mer…


Slik blir du venn med fordøyelsen

Det er plagsomt når fordøyelsessystemet sliter. I jula, og tiden før, spiser vi gjerne annerledes enn ellers i året. Sørg for å være forberedt!  

Les mer…


Intoleranse eller allergi?

Det er ikke uvanlig å blande begrepene, men melkeallergi og laktoseintoleranse er to helt ulike plager, som må behandles forskjellig.  

Les mer…


Nycopro Daglig

For at vi skal føle oss friske og opplagte, er det viktig at fordøyelsen er i orden. Nycopro Daglig er et tilskudd som bidrar til at fordøyelsesenzymene i kroppen fungerer normalt.

Les mer…


Nycopro Laktase

Nycopro Laktase, et produkt i apotek som gjør hverdagen enklere for de som ikke tåler laktose i melk og melkeprodukter. Nycopro Laktase forbedrer laktosenedbrytningen og tas samtidig med alle måltider som inneholder laktose. Dermed bidrar dette produktet til at personer som ikke tåler laktose kan spise «vanlig» mat. 

Les mer…


Ikke la melkesukker ødelegge dagen!

Is og kaker er nærmest obligatorisk på festdager, og det skal ikke magesmerter få ødelegge. Om du eller en noen i familien ikke tåler laktose, finnes det en enkel løsning å ty til.

Les mer…


Tåler du ikke laktose?

Får du mageknip, oppblåst mage eller løs avføring av melk og meieriprodukter? Det kan være symptomer på at du ikke tåler laktose. Inntak av Nycopro Laktase bidrar til at de som ikke tåler laktose kan spise «vanlig» mat.

Les mer…


– Laktasetablettene har gjort hverdagen enklere

Richard Kobbeltvedt Brunstad (14) er adoptert fra Sør-Korea, og med seg i genene har han intoleranse mot laktose. Den aktive tenåringen har nå lært seg å håndtere dette i hverdagen, blant annet ved å ta laktasetabletter. – Det har gjort hverdagen mye enklere for meg, sier Richard.

Les mer…


Laktase forbedrer nedbrytning av melkesukker

De aller fleste barn i verden har evnen til å fordøye laktose (melkesukker), men i mange land avtar denne etter 3-5 års alderen.¹) I Norge har ca 2-3% av befolkningen en medfødt dårlig evne til å fordøye laktose. På verdensbasis gjelder dette rundt 70% av voksne, og spesielt utsatt er personer fra Asia, Afrika og … Les videre

Les mer…